Ιράν , Ισραήλ , Τουρκία 8 Αυγούστου 2024

Ιρανός αναλυτής: Οι κίνδυνοι ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας είναι πολύ υψηλοί

Ιρανός αναλυτής: Οι κίνδυνοι ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας είναι πολύ υψηλοί

Οι κίνδυνοι για την έναρξη ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας είναι πολύ υψηλοί και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συγκρατήσουν το Ισραήλ από οποιαδήποτε ενέργεια μετά την ιρανική απάντηση, δήλωσε στο NEWS.am ο Ιρανός αναλυτής Πουγια Χοσεϊνί.

“Διαφορετικά, το Ιράν μπορεί να καταφύγει σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση προς διάφορες κατευθύνσεις με τη βοήθεια των αντιστασιακών δυνάμεων. Η εδαφική ακεραιότητα του Ιράν έχει παραβιαστεί και η Τεχεράνη έχει ήδη δηλώσει ότι έχει το δικαίωμα να απαντήσει βάσει του Χάρτη του ΟΗΕ”, τόνισε.

Είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες ενέργειες (δολοφονία του αρχιγού της Χαμάς στην Τεχεράνη) δεν θα μείνουν αναπάντητες.

“Ταυτόχρονα, το καθεστώς της αναμονής μιας επίθεσης επιτρέπει στο Ιράν να κρατά το Ισραήλ σε φόβο, το οποίο περιμένει κάθε λεπτό μια επίθεση. Αυτό ασκεί ψυχολογική πίεση στο Τελ Αβίβ. Την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε επίσης αυτή η μέθοδος. Αλλά αν τότε εκτοξεύθηκαν περίπου 300 πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αυτή τη φορά οι επιθέσεις θα είναι μεγαλύτερες και όχι μόνο από το ιρανικό έδαφος, αλλά και από τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη. Οι δυνάμεις της αντίστασης θα πραγματοποιήσουν την επίθεση ταυτόχρονα”, σημείωσε ο Χοσεϊνί.

Πρόσθεσε ότι την προηγούμενη φορά το Ιράν ανακάλυψε τις αδυναμίες του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας και αυτή τη φορά προετοιμάζεται για ένα δυνατό χτύπημα κατά του Ισραήλ.

Ο ειδικός υπενθύμισε ότι το Ισραήλ πήγε να δολοφονήσει τον αρχηγό του πολιτικού γραφείου της Χαμάς μετά την επίσκεψη του Εβραίου πρωθυπουργού Νετανιάχου στις ΗΠΑ.

“Τότε, το Ισραήλ προχώρησε σε αυτό όχι στο Κατάρ, όπου ζει, αλλά στην Τεχεράνη για να παρασύρει το Ιράν και ολόκληρη την περιοχή σε έναν μεγάλο πόλεμο”, δήλωσε ο αναλυτής.

Ο Χοσεϊνί πιστεύει ότι η Τουρκία δεν θα ενταχθεί άμεσα στον αντι-ιρανικό συνασπισμό σε περίπτωση πολέμου, ενώ η Άγκυρα εξακολουθεί να επιχειρεί να διεκδικήσει την ηγεσία στον μουσουλμανικό κόσμο, αν και είναι γνωστό ότι η Τουρκία συνεργάζεται με το Ισραήλ και κάνει ψευδείς δηλώσεις.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube