REAL TIME |

ΗΠΑ , Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος 2 Αυγούστου 2024

ΗΠΑ: Αναμένεται συνδεδυασμένη επίθεση στο Ισραήλ από Ιράν-Χεζμπολάχ και λοιπούς… πληρεξουσίους

ΗΠΑ: Αναμένεται συνδεδυασμένη επίθεση στο Ισραήλ από Ιράν-Χεζμπολάχ και λοιπούς… πληρεξουσίους

Φόβοι για επίθεση στο Ισραήλ τις επόμενες μέρες

Οι αξιωματούχοι που επικαλείται η ιστοσελίδα Walla προσθέτουν ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να σταματήσει μια πιθανή επίθεση από το Ιράν και τους «δορυφόρους» του στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της Χαμάς.

Η εκτίμηση των ΗΠΑ είναι ότι τα αντίποινα θα είναι παρόμοια με την επίθεση του Ιράν στις 13-14 Απριλίου, όταν εξαπέλυσε ένα μπαράζ πυραύλων και drones στο Ισραήλ ως αντίποινα για ένα φονικό χτύπημα εναντίον στρατηγών της Φρουράς της Επανάστασης στη Δαμασκό την 1η Απριλίου. Σχεδόν όλοι περίπου 300 βλήματα στο μπαράζ καταρρίφθηκαν.

Τι φοβούνται οι ΗΠΑ

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι λένε ότι η απάντηση θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη σε έκταση, καθώς πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Walla.

Το ρεπορτάζ προσθέτει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ανησυχούν ότι αυτό μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη τη συγκέντρωση περιφερειακού και διεθνούς συνασπισμού για την αποτροπή πιθανών επιθέσεων, όπως συνέβη όταν το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες drones και πυραύλους στο Ισραήλ τον Απρίλιο.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ιορδανία και η Γαλλία βοήθησαν στην αναχαίτιση του τεράστιου φράγματος, ενώ πολλά κράτη του Κόλπου, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φέρεται να διαβίβασαν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Τεχεράνης να επιτεθεί στο Ισραήλ, παρέχοντας ζωτικής σημασίας πληροφορίες που ήταν βασικές για την επιτυχία των μέτρων αεράμυνας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube