Ισραήλ 11 Αυγούστου 2024

Ιορδανία: Επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της εναντίον του Ιράν

Ιορδανία: Επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της εναντίον του Ιράν

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ισραηλινό κανάλι 12

Η Ιορδανία φέρεται να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της για την αντιμετώπιση πιθανών ιρανικών επιθέσεων, παρά την επίσημη θέση της ιορδανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή στο Αμμάν που επικαλείται το ισραηλινό κανάλι 12, η απόφαση αυτή ευθυγραμμίζεται με τα ευρύτερα συμφέροντα ασφαλείας της Ιορδανίας και την πολιτική συνεργασίας της με το Ισραήλ, όπως αποδείχθηκε τον Απρίλιο, όταν η Ιορδανία βοήθησε στην αποτροπή ιρανικής επίθεσης.

Η πηγή τόνισε ότι οι ενέργειες της Ιορδανίας συνάδουν με τη στρατηγική της συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις δημόσιες διαψεύσεις της για μια τέτοια συνεργασία.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μετά την πρόσφατη δολοφονία του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη, την οποία το Ιράν αποδίδει στο Ισραήλ, αν και το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί επίσημα την εμπλοκή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιορδανία είχε προηγουμένως χορηγήσει στο Ισραήλ παρόμοιες άδειες τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια ιρανικής επίθεσης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη αντικατοπτρίζει την πολύπλοκη γεωπολιτική δυναμική στην περιοχή, εν μέσω των συνεχιζόμενων περιφερειακών συγκρούσεων.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube