REAL TIME |

Ινδία , Σαουδική Αραβία 2 Αυγούστου 2024

Ινδία και Σαουδική Αραβία εμβαθύνουν τις σχέσεις και στοχεύουν σε υψηλές επενδύσεις

Ινδία και Σαουδική Αραβία εμβαθύνουν τις σχέσεις και στοχεύουν σε υψηλές επενδύσεις

Η πρώτη συνάντηση της Ειδικής Ομάδας Υψηλού Επιπέδου Ινδίας-Σαουδικής Αραβίας για τις Επενδύσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιουλίου 2024, όπου τα δύο έθνη επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία στους τομείς του πετρελαίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , τηλεπικοινωνιών και καινοτομίας.

Στη συνάντηση προήδρευσαν από κοινού ο κύριος γραμματέας του πρωθυπουργού Narendra Modi, PK Mishra και ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Ο κύριος γραμματέας του Πρωθυπουργού, PK Mishra, επανέλαβε τη σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης της Ινδίας να παράσχει ενεργή υποστήριξη σε σαουδαραβικές επενδύσεις της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που δεσμεύτηκαν κατά την επίσκεψη του διαδόχου και του πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση. .

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε τακτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων και των δύο πλευρών για να προχωρήσουν οι συζητήσεις και να καταλήξουν σε συμφωνία για συγκεκριμένες επενδύσεις. Μια εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γραμματέα Πετρελαίου θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία για επακόλουθες συζητήσεις σχετικά με τις αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η σαουδαραβική πλευρά κλήθηκε επίσης να δημιουργήσει ένα γραφείο του Sovereign Wealth Fund (PIF) στην Ινδία.

Ο κύριος γραμματέας κάλεσε επίσης τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας στην Ινδία για τον επόμενο γύρο της συνεδρίασης της Task Force υψηλού επιπέδου.

Η Task Force υψηλού επιπέδου είναι ένα ειδικό όργανο για τη διευκόλυνση διμερών επενδύσεων μετά την απόφαση που έλαβαν ο Πρωθυπουργός Σρι Ναρέντρα Μόντι και ο διάδοχος διάδοχος και πρωθυπουργός Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ κατά την κρατική επίσκεψη του τελευταίου στην Ινδία τον Σεπτέμβριο. 2023.  Περιλαμβάνει ανώτερα στελέχη και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου Niti Aayog, Γραμματέων Οικονομικών Υποθέσεων, Εμπορίου, MEA, DPIIT, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Power από την Ινδία. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube