REAL TIME |

Ισραήλ 16 Αυγούστου 2024

IDF: Νέα εντολή εκκένωσης της Χαν Γιουνίς και της Ντέιρ αλ Μπαλάχ

IDF: Νέα εντολή εκκένωσης της Χαν Γιουνίς και της Ντέιρ αλ Μπαλάχ

Νέα επιχείρηση κατά της Χαμάς

Αρκετές γειτονιές στη βόρεια Χαν Γιουνίς δεν θα θεωρούνται πλέον μέρος της ανθρωπιστικής ζώνης, καθώς οι IDF φαίνεται να σχεδιάζουν να επιχειρήσουν στο σημείο κατά της Χαμάς, αναφέρουν οι Times of Israel.

«Λόγω πολλών τρομοκρατικών ενεργειών, της εκμετάλλευσης της ανθρωπιστικής ζώνης για τρομοκρατική δραστηριότητα και της εκτόξευσης ρουκετών κατά του κράτους του Ισραήλ από τις γειτονιές στη βόρεια Χαν Γιουνίς, η παραμονή στην περιοχή αυτή έχει γίνει επικίνδυνη», αναφέρουν οι IDF.

Πηγή φωτογραφίας: Times of Israel

Ο στρατός λέει ότι προσαρμόζει την ανθρωπιστική ζώνη με βάση «ακριβείς πληροφορίες που δείχνουν ότι η Χαμάς έχει τοποθετήσει τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχή που είχε οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη».

Σύμφωνα με τις IDF, η έγκαιρη προειδοποίηση αποσκοπεί στην καλύτερη προστασία των αμάχων.

«Οι IDF πρόκειται να επιχειρήσουν δυναμικά εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων και ως εκ τούτου καλούν τον εναπομείναντα πληθυσμό στις βόρειες γειτονιές της Χαν Γιουνίς, καθώς και στην ανατολική Ντέιρ αλ Μπαλάχ, να απομακρυνθεί προσωρινά προς την προσαρμοσμένη ανθρωπιστική ζώνη», αναφέρει ο στρατός.

Η Ντέιρ αλ Μπαλάχ είναι μία από τις λίγες περιοχές στη Γάζα όπου οι IDF δεν έχουν επιχειρήσει εντατικά με χερσαίες δυνάμεις.

Οι εκκλήσεις των IDF προς τους αμάχους κοινοποιούνται μέσω φυλλαδίων που πετούν από αεροσκάφη, μηνυμάτων SMS, τηλεφωνημάτων και από τα μέσα ενημέρωσης.

Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι τα νοσοκομεία της περιοχής δεν χρειάζεται να εκκενωθούν και ότι οι IDF το έχουν γνωστοποιήσει αυτό στους Παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας και στους αξιωματούχους της διεθνούς κοινότητας, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube