Η Τουρκία ενισχύει τις αποβατικές της δυνάμεις

Η Τουρκία ενισχύει τις αποβατικές της δυνάμεις

Το State Department ανακοίνωσε ότι επέτρεψε στο Ισραήλ να αποκτήσει 50 αεροσκάφη F-15 και σημαντικές αναβαθμίσεις για ορισμένα από τα υπάρχοντα F-15 του ισραηλινού στόλου. Τα αεροσκάφη αυτά ονομάζονται F-15IA για τα αεροσκάφη νέας κατασκευής που βασίζονται στο F-15EX και F-15I+ για τα 25 παράγωγα F-15I Ra’am Strike Eagle που έλαβαν πακέτα αναβάθμισης για να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τη διαμόρφωση του F-15IA. Όπως έχει διαμορφωθεί, συνολικά 75 αεροσκάφη F-15 θα εμπλέκονται αν η συμφωνία στρατιωτικών πωλήσεων εξωτερικού (FMS) ύψους 18,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων περάσει και εκτελεστεί πλήρως.

Σύμφωνα με σημερινή ανάλυση στην Wall Street Journal, μια μικρή ομάδα ανώτερων Ουκρανών στρατιωτικών και επιχειρηματιών συζήτησαν και τελικά υλοποίησαν ένα σχέδιο για την καταστροφή του αγωγού Nord Stream, ο οποίος μετέφερε φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Η ιδέα προέκυψε τον Μάιο του 2022, σε μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και πατριωτικού ενθουσιασμού, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου. Σκοπός τους ήταν να πλήξουν οικονομικά τη Ρωσία και να αποτρέψουν τη χρηματοδότηση του πολέμου κατά της Ουκρανίας, καταστρέφοντας έτσι ένα τεράστιο μέρος της ενεργειακής της διασύνδεσης με την Γερμανία.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ίδρυση της 16ης Διοίκησης Κύριας Αεροπορικής Βάσης στη Muğla και του Αμφίβιου Σώματος στο Çanakkale στην περιοχή του Αιγαίου. Ο Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συγκρότησαν και 2η Ταξιαρχία Πεζοναυτών δημιουργώντας έτσι συνθήκες συγκρότησης μιας ακόμη με σκοπό να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube