REAL TIME |

Η Αθήνα της «πολιτικής γενναιότητας» και η Λευκωσία των «τολμηρών αποφάσεων»…

Η Αθήνα της «πολιτικής γενναιότητας» και η Λευκωσία των «τολμηρών αποφάσεων»…

Ο υποκλινόμενος δουλοπρεπώς ενώπιον του σουλτάνου, Γεραπετρίτης, δεν έχει συναίσθηση ότι απευθύνεται σε Έλληνες απειλούμενους από τους συνομιλητές του

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Γ. Γεραπετρίτη, για το Κυπριακό, συνιστούν, ίσως, τη χειρότερη και πιο προσβλητική ενέργεια της Αθήνας εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» (1/8/2024), είπε: «Θα είμαι σαφής. Η ακινησία και η αδράνεια στο Κυπριακό, η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησε, δυστυχώς, σε πιο ακραίες θέσεις την Τουρκία. Στη λύση, δηλαδή, των δυο κρατών, της κυριαρχικής ισότητας, που είναι στην πραγματικότητα το αφήγημα των τελευταίων ετών εκ μέρους της Τουρκίας. Μια τέτοια λύση δεν είναι αποδεκτή». Ο Έλληνας ΥπΕξ, ποιους εννοεί ότι είναι ακίνητοι, αδρανούν και δεν επιδεικνύουν πολιτική γενναιότητα; Είναι σαφής: Εννοεί τους Έλληνες της Κύπρου. Τους κατηγορεί ότι δεν κινητοποιήθηκαν, αδράνησαν, δεν επέδειξαν «πολιτική γενναιότητα», με αποτέλεσμα η καημένη η Τουρκία να οδηγηθεί σε πιο ακραίες θέσεις, στη λύση των δύο κρατών.

Ένοχοι, ξανά, οι Έλληνες Κύπριοι που δεν υποχωρούν και δεν προβαίνουν και σε άλλες παραχωρήσεις στο τουρκικό θηρίο, άρα αυτοί ευθύνονται για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο! Πρόκειται για το πιο αισχρό, ξεδιάντροπο και αφόρητο, κυριολεκτικά, ξέπλυμα της Τουρκίας και την υιοθέτηση της προπαγάνδας της, από ποιον; Από την Ελλάδα, που είναι το σημαντικότερο στήριγμά μας στον αγώνα για απελευθέρωση και απαλλαγή από τον Τούρκο Αττίλα. Σσσσσς! Όχι και Αττίλας! Τώρα Αθήνα και Άγκυρα είναι μέσα στα μέλια αφού πλέουν σε «ήρεμα νερά». Και μας καθησυχάζουν ότι η νηνεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα έχει ευμενή αντίκτυπο και στο Κυπριακό.

Ο υποκλινόμενος δουλοπρεπώς ενώπιον του σουλτάνου, Γεραπετρίτης, δεν έχει συναίσθηση ότι απευθύνεται σε Έλληνες απειλούμενους με πλήρη κατάκτηση και τουρκοποίηση; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η Τουρκία όχι μόνο ακινητοποιεί κάθε προοπτική επανέναρξης συνομιλιών αλλά και απαιτεί να γίνουν αποδεκτές οι επεκτατικές αξιώσεις της; Ο Έλληνας ΥπΕξ αγνοεί ότι η Τουρκία μεθοδεύει τα επόμενα χτυπήματά της στο Αιγαίο και στη Δυτ. Θράκη; Ούτε η πρόσφατη πολεμική κρίση κοντά στη νήσο Κάσο, δεν ξύπνησε την Αθήνα; Αλλά πώς, αφού ο Μητσοτάκης έκανε γαργάρα τη νέα αιτία πολέμου για να κατευνάσει ξανά τον καρντάση του, Ερντογάν. Εκείνος, όμως, πήρε το μήνυμα: Μια περιδεής και περί άλλα τυρβάζουσα Ελλάδα, δεν φαίνεται έτοιμη να απαντήσει σε πολεμικές προκλήσεις της Τουρκίας. Απλώς την καλοπιάνει μέχρι «η Αϊσέ να ξαναπάει διακοπές» κατά της Ελλάδος και της Κύπρου .

Αθήνα και Λευκωσία οφείλουν να εστιάσουν: Στην απόρριψη της αγγλοτουρκοδιζωνικής ανωμαλίας. Στην πρόταξη του Κοινοτικού Κεκτημένου ως βάσης νομιμότητας και λύσης. Στην απαίτηση η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία πριν από οποιεσδήποτε συνομιλίες. Να διαμηνυθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε διαλύεται ούτε μετεξελίσσεται σε θνησιγενές μόρφωμα. Στρατιωτική ισχυροποίηση της Κύπρου με ενεργοποίηση του Ενιαίου Δόγματος. Αυτές τις κρυστάλλινες θέσεις, οι… γενναίοι Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης δεν τολμούν καν να τις αναμέλψουν.

Στην Αθήνα και στη Λευκωσία, παρατηρείται ανίατη τύφλωση και κώφωση. Οι ηγεσίες δεν ακούνε! Δεν καταλαβαίνουν! Δεν βλέπουν τους τουρκικούς στόχους που προαναγγέλλονται τυμπανοκρουστικά. Δεν εξηγούνται διαφορετικά δηλώσεις, ομιλίες για «νέα ευκαιρία» που παρουσιάζεται για να λυθεί το Κυπριακό. Νέα ευκαιρία; Αυτήν εκλιπαρεί αγωνιωδώς και κάθιδρος εδώ και πολλούς μήνες ο Κύπριος Πρόεδρος διότι, λέγει, έχει μόνο ένα σχέδιο, την επίλυση του Κυπριακού διά της απορριφθείσας το 2004 αγγλοτουρκικής τερατουργίας. Ναι, λέγει ο Γεραπετρίτης: «Συζητούμε για μια λύση, η οποία θα δώσει μια νέα πνοή. Θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία του παρελθόντος, του Crans Montana ενδεχομένως, αλλά θα προστεθούν και νέα στοιχεία».

Ποια είναι αυτά; Μα, το απορριφθέν τερατούργημα Ανάν, οι ολέθριες συγκλίσεις Χριστόφια, οι καταστροφικές υποχωρήσεις Αναστασιάδη, νέες μονομερείς προτάσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τους Τ/κυπρίους, που θα αφορούν και την περίκλειστη πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου και, ενδεχομένως, και άλλες παραχωρήσεις για να καλοπιάσουν τον τουρκικό συσφιγκτήρα βόα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προετοιμασίας των Ελλήνων της Κύπρου για να υποκύψουν, εντάσσονται οι εκ παραλλήλου αλλά ταυτόσημες αναφορές Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη για «γενναίες πολιτικές αποφάσεις», που έγιναν στις ομιλίες τους σε εκδήλωση για την τουρκική εισβολή. Και σε συνεντεύξεις Χριστοδουλίδη στον Άλφα Κύπρου, στον «Πολίτη» και στα «Νέα» της Αθήνας.

Οι Τούρκοι είναι εξοργιστικά ξεκάθαροι: Απαιτούν λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα. Γι’ αυτούς η διζωνική είναι ήδη νεκρή. Δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Αξιώνουν εγγυήσεις και παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στο διηνεκές. Δεν θα προσέλθουν σε συνομιλίες αν δεν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις τους. Αθήνα και Λευκωσία δεν ακούνε! Δεν καταλαβαίνουν! Επιμένουν στον ζορνέ της αγγλοτουρκοδιζωνικής. Ο Ν. Χριστοδουλίδης, που ισχυρίζεται ότι «διαβάζει σωστά το άναρχο διεθνές σύστημα συμφερόντων», είναι «πανέτοιμος», ακόμα και σήμερα, λέγει, να συνομιλήσει με τον εγκάθετο των κατεχομένων, ο οποίος, όμως, του βροντοφωνάζει ότι απαιτεί δύο κράτη. Ο ΓΓ του ΟΗΕ διερεύνησε προθέσεις για τριμερή στη Ν. Υόρκη, στις 13/8/2024. Ο Τατάρ την απέρριψε αυθωρεί και εμμένει στις αξιώσεις του. Νέος εξευτελισμός του Κύπριου Προέδρου. Νέο αδιέξοδο.

Το άναρχο διεθνές σύστημα είναι περισσότερο κατακερματισμένο από ποτέ. Μεσαίες και μικρότερες δυνάμεις επιδιώκουν, διά της ισχύος και της καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διεκδίκηση εθνικών συμφερόντων τους. Αυτό ακριβώς πράττει η Τουρκία, η οποία βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με το Ισραήλ, με την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν έχει αναιρέσει καμιάν από τις κατακτητικές αξιώσεις και θέσεις της σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου. Με ποια εχέγγυα, λοιπόν, ο Ν. Χριστοδουλίδης νομίζει ότι θα πάει σε συνομιλίες και ΘΑ λύσει το Κυπριακό;

Απέναντι στον πάνοπλο και αδίστακτο Αττίλα, με 45.000 στρατό στα κατεχόμενα. Την ατιμώρητη Τουρκία που δεν ανήκει πια στη Δύση αλλά διεκδικεί να ηγηθεί του παν-Ισλαμισμού και σχημάτισε μέτωπο με τις δυνάμεις του κακού. Απέναντι σε έναν Ερντογάν που ωμά απαιτεί την υποταγή της Κύπρου και της Ελλάδος, ο Κύπριος Πρόεδρος πώς θα τον αντιμετωπίσει; Θα τον κατευνάσει με νέες μονομερείς υποχωρήσεις; Με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς-Χεζμπολάχ-Ιράν, τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και μιαν ασύδοτη, ατιμώρητη αλλά πολλαπλώς κατευναζόμενη Τουρκία, είναι η χειρότερη στιγμή για να επιχειρηθεί η όποια λύση. Ελλάδα και Κύπρος θα ξαναδώσουν άλλοθι στον Τούρκο εισβολέα;

Η τουρκοποίηση της Κύπρου θα σημάνει τουρκική επέλαση στο Αιγαίο και στη Δυτ. Θράκη. Αθήνα και Λευκωσία οφείλουν να εστιάσουν: Στην απόρριψη της αγγλοτουρκοδιζωνικής ανωμαλίας. Στην πρόταξη του Κοινοτικού Κεκτημένου ως βάσης νομιμότητας και λύσης. Στην απαίτηση η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία πριν από οποιεσδήποτε συνομιλίες. Να διαμηνυθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε διαλύεται ούτε μετεξελίσσεται σε θνησιγενές μόρφωμα. Και, φυσικά, η στρατιωτική ισχυροποίηση της Κύπρου με ενεργοποίηση του Ενιαίου Δόγματος και με σχέδιο Β’ για την αντιμετώπιση του τουρκικού εφιάλτη. Αυτές τις κρυστάλλινες θέσεις, οι… γενναίοι Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης δεν τολμούν καν να τις αναμέλψουν.

Πηγή: Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube