REAL TIME |

Αίγυπτος , Τουρκία 21 Αυγούστου 2024

Η Αίγυπτος επιδιώκει την εισαγωγή σιτηρών από την Τουρκία

Η Αίγυπτος επιδιώκει την εισαγωγή σιτηρών από την Τουρκία

Η Αίγυπτος επιδιώκει να εισάγει σιτάρι και από την Τουρκία , ανέφερε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Γενικής Αρχής Εφοδιασμού Εμπορευμάτων της Αιγύπτου Hossam al-Garahy, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asharq Business.

Η Αίγυπτος, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς σιταριού στον κόσμο, αύξησε τις εισαγωγές σιτηρών κατά 28,3% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω της πρόσφατης διαθεσιμότητας δολαρίων ΗΠΑ στις τράπεζες, σε συνδυασμό με τη μείωση των παγκόσμιων τιμών του σιταριού, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε νωρίτερα στο Asharq.

Η χώρα εισήγαγε 6,8 εκατομμύρια τόνους, έναντι 5,3 εκατομμυρίων τόνων την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο Garahy προσέθεσε ότι: «το μέγεθος του στρατηγικού αποθέματος σιταριού της χώρας έφτασε τους 6,3 μήνες, η ζάχαρη τους 13 μήνες, το πετρέλαιο αρκεί για 6,2 μήνες, τα κατεψυγμένα και ζωντανά κρέατα αρκούν για 10 μήνες και τα πουλερικά αρκούν για 10 μήνες».

Η Αίγυπτος αγοράζει συνήθως έως και 12 εκατομμύρια τόνους σιταριού ετησίως από το εξωτερικό για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η χώρα ήταν μεταξύ των κορυφαίων καταναλωτών σιταριού την περίοδο 2023/2024 με περισσότερους από 20 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, που αντιστοιχούν στο 2,6% της παγκόσμιας κατανάλωσης, σύμφωνα με έκθεση του Οκτωβρίου που εξέδωσε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

 

 

 

Πηγή: https://www.egyptindependent.com/egypt-seeks-to-import-wheat-from-turkey/

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube