REAL TIME |

ΗΠΑ 16 Αυγούστου 2024

Guardian: Τα νέα δεδομένα με την υποψηφιότητα Χάρις, προβληματίζουν τον Τραμπ 

Guardian: Τα νέα δεδομένα με την υποψηφιότητα Χάρις, προβληματίζουν τον Τραμπ 

Πιθανές απολύσεις στο επιτελείο του

Το χειρότερο μήνα της προεκλογικής του εκστρατείας διανύει ο Τραμπ μιας και, για πρώτη φορά, έχουν τεθεί αμφιβολίες εάν η στρατηγική που ακολουθεί μπορεί να νικήσει την Χάρις. Στο επιτελείο του επικρατεί σύγχυση, προς το παρόν δεν αναμένονται αλλαγές στο προσωπικό, αλλά οι ανώτεροι σύμβουλοι βρίσκονται στην πιο ευάλωτη στιγμή, καθώς πασχίζουν να διαμορφώσουν αποτελεσματικές επιθέσεις εναντίον της Κάμαλα Χάρις.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ΜΜΕ Guardian, σε αυτή την περίοδο, ο Τραμπ διέπραξε συχνά το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο καθώς προσπαθούσε να διαμορφώσει επιχειρήματα εναντίον της Χάρις, αγωνίστηκε να ξεφύγει από τον κύκλο ειδήσεων που υπερθεμάτιζαν τον ενθουσιασμό των Δημοκρατικών και ξαφνικά βρέθηκε σε θέση άμυνας με ένα στενό παράθυρο που απέμενε μέχρι τον Νοέμβριο.

Η ξαφνική δυσκολία της εκστρατείας του Τραμπ απέναντι στη Χάρις, οδήγησε τους συμμάχους του Τραμπ να αμφισβητήσουν ανοιχτά τη λήψη αποφάσεων από ανώτερους βοηθούς και να αμφισβητήσουν το κατά πόσον ορισμένοι σύμβουλοι θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους ή να παραγκωνιστούν.

Μάλιστα, ο τελευταίος μήνας ήταν αρκετά άσχημος για την εκστρατεία του Τραμπ, ώστε οι σύμβουλοι να εκλάβουν αυτές τις προκλήσεις ως σοβαρές απειλές ή προσβολές που απαιτούν να αφιερώσουν χρόνο και προσπάθεια για να τις χαστουκίσουν.

Σε δήλωσή του αναφερόμενος στους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Σούζι Γουάιλς και Κρις Λατσιβίτα, εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε «όπως είπε ο πρόεδρος Τραμπ, πιστεύει ότι η κ. Γουάιλς και ο κ. ΛαΚιβίτα κάνουν εκπληκτική δουλειά και οποιεσδήποτε φήμες περί του αντιθέτου είναι ψευδείς και δεν έχουν τις ρίζες τους στην πραγματικότητα.

«Αυτή η εκστρατεία επικεντρώνεται στη νίκη και όποιος δεν επικεντρώνεται στην εκλογή του Προέδρου Τραμπ και στην ήττα της Κάμαλα Χάρις δεν κάνει τίποτα άλλο από το να βλάπτει κάθε Αμερικανό. Οι δυσφημιστές διεξάγουν μια καταστροφική μάχη φημών και υπονοούμενων και είναι γνωστοί και θα τους θυμόμαστε».

Η ανησυχία προέρχεται κυρίως από την πρόσφατη συνάντηση του Τραμπ στις 2 Αυγούστου με τη Λάρα Τραμπ, τη νύφη του, την οποία εγκατέστησε ως επικεφαλής της Εθνικής Συνέλευσης των Ρεπουμπλικανών, και την Κέλιαν Κόνγουεϊ, η οποία διηύθυνε την προεδρική του εκστρατεία το 2016.

Επικοινωνώντας τηλεφωνικά, η Κόνγουεϊ δήλωσε ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στη στρατηγική και είπε στον Τραμπ ότι νίκησε μια γυναίκα υποψήφια το 2016 και θα μπορούσε να το κάνει ξανά τον Νοέμβριο. Είπε ότι δεν ανέφερε ποτέ ονόματα ή τίτλους ανώτερων συμβούλων της προεκλογικής εκστρατείας.

Όμως η συνάντηση προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας του Τραμπ, όταν ο ίδιος μετέφερε αργότερα τα όσα είπε η Κόνγουεϊ, τα οποία ερμηνεύτηκαν από τους ανώτερους συμβούλους ως εισβολή στην περιοχή τους και ως προσπάθεια να προωθήσει την ίδια να διευθύνει την εκστρατεία.

Αλλαγές στους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας

Είθισται οι καλοκαιρινοί μήνες να είναι η εποχή που ο Τραμπ κάνει αλλαγές στους επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως έκανε το 2016, όταν τοποθέτησε την Κόνγουεϊ και τους Στιβ Μπάνον και Ντέιβιντ Μπόσι στα ηνία, καθώς και το 2020, όταν αντικατέστησε τον Μπραντ Πάρσκαλεϊ με τον Μπιλ Στέπιεν.

Επί του παρόντος, η αγωνία παρατείνεται καθώς οι επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ συνεχίζουν να δυσκολεύονται να εξαπολύσουν συνεχείς επιθέσεις εναντίον της Χάρις και του συνυποψηφίου της, Τιμ Γουόλτς, δεχόμενοι πυρά επειδή δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ακολουθήσουν το ίδιο εγχειρίδιο με αυτό εναντίον του Μπάιντεν.

Το στοίχημα της εκστρατείας είναι ότι η εκλογή θα καθοριστεί στα ίδια σημεία όπως και με τον Μπάιντεν: την κρίση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, την εγκληματικότητα και τον πληθωρισμό που έχει προκαλέσει αύξηση του κόστους ζωής.

Οι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και οι εξωτερικοί σύμμαχοι συμφωνούν ότι ο Τραμπ πρέπει να επιτεθεί στη Χάρις για τα πολιτικά της πεπραγμένα. Στο επίκεντρο του προβλήματος βρίσκεται η ενόχληση του Τραμπ για το γεγονός ότι τον διαχειρίζονται, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους. Και ακόμη και όταν ο Τραμπ προσπαθεί να διατηρήσει το μήνυμα -για παράδειγμα, να εστιάσει στο πώς η Χάρις έχει αλλάξει τις θέσεις της σε ό,τι θεωρεί πολιτικά σκόπιμο- μπορεί να μην βγει καλά στημένο και να έχει άλλο αποτέλεσμα.

Όταν ο Τραμπ μίλησε στο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων (The National Association of Black Journalists) αυτόν τον μήνα, υπέθεσε ψευδώς ότι η Χάρις αποφάσισε μόλις πρόσφατα να αυτοπροσδιοριστεί ως μαύρη επειδή αυτό της απέφερε πολιτικά οφέλη, σε σχόλια που ήταν εξωφρενικά ακόμη και για τα αμφιλεγόμενα πρότυπα του Τραμπ.

Λίγες ημέρες μετά το συνέδριο της NABJ, η Κόνγουεϊ είπε στον Τραμπ ότι θα έπρεπε να παραμείνει στις πολιτικές διαφορές και να μην επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις. Αρκετοί αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας τσαντίστηκαν με τη συμβουλή της Κόνγουεϊ όταν την έμαθαν, είπε ένας από τους ανθρώπους της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, λέγοντας ότι είχαν συμβουλέψει το ίδιο πράγμα και την είδαν να μπαίνει στα χωράφια τους.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube