REAL TIME |

Γερμανία , Κίνα , Φιλιππίνες 7 Αυγούστου 2024

Γερμανία και Φιλιπίννες υπέγραψαν αμυντική συμφωνία με το βλέμμα στην Κίνα

Γερμανία και Φιλιπίννες υπέγραψαν αμυντική συμφωνία με το βλέμμα στην Κίνα

Η ένταση μεταξύ Κίνας και Φιλιππίνων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα μια σειρά συγκρούσεων σε αμφισβητούμενες περιοχές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας

Η Γερμανία και οι Φιλιππίνες υπέγραψαν αμυντική συμφωνία που προβλέπει κοινή στρατιωτική εκπαίδευση, πιθανή πώληση γερμανικών όπλων και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο εθνών.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους και ο Φιλιππινέζος ομόλογός του Gilberto Teodoro Jr συναντήθηκαν στη Μανίλα, εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη επιθετικότητα της Πεκίνου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

«Πρέπει να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν διατηρήσουμε ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας και βεβαίως αυτό ισχύει και για την Κίνα. Συμμετέχοντας στην ανάπτυξη Ινδο-Ειρηνικού, υποστηρίζουμε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

Η ένταση μεταξύ Κίνας και Φιλιππίνων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα μια σειρά συγκρούσεων σε αμφισβητούμενες περιοχές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

ΠΗΓΗ: euronews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube