«Το σιωνιστικό καθεστώς έχει γεννηθεί σε ένα λίκνο τρομοκρατίας και δεν διαθέτει κανένα από τα στοιχεία που συνιστούν ένα έθνος», δήλωσε ο υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη.

Ο διοικητής αναφερόταν στη δημιουργία του καθεστώτος στην περιοχή της Δυτικής Ασίας το 1948 που ακολούθησε τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων σε έναν πόλεμο που υποστηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη Δύση.

«Από εκείνο το έτος, το καθεστώς επιδίδεται καθημερινά σε τρομοκρατικές πράξεις εναντίον των περιφερειακών εθνών ως μέσο τόσο για την καταπολέμηση της αντίστασης στη βίαιη ύπαρξή του όσο και για την επέκταση των περιοχών υπό την κατοχή του», πρόσθεσε ο Σαλαμί.

Απαρίθμησε μερικές από τις περιπτώσεις επιθετικότητας όπως η δολοφονία ιρανών πυρηνικών επιστημόνων από το Ισραήλ και η πρόσφατη δολοφονία του Ισμααήλ Χανίγια, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς.

«Νομίζουν ότι μέσω αυτών των μέτρων θα καταφέρουν να παρατείνουν την επιβίωσή τους».

«Αυτές [οι φρικαλεότητες] είναι, ωστόσο, τρύπες που έσκαψαν (οι Ισραηλινοί) για τον εαυτό τους και στις οποίες σταδιακά θα θαφτούν», δήλωσε ο Σαλαμί και πρόσθεσε: “Μόλις λάβουν μια ισχυρή απάντηση, θα καταλάβουν ότι διέπραξαν άλλο ένα λάθος υπολογισμό».

Οι δηλώσεις αυτές απηχούν εκείνες που έκανε ο Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία του Χανίγια, κατά τις οποίες ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης προειδοποίησε για μια «σκληρή απάντηση» στη θηριωδία και επιβεβαίωσε το καθήκον της Ισλαμικής Δημοκρατίας να εκδικηθεί το αίμα του ηγέτη της αντίστασης.

Πηγή: presstv