REAL TIME |

Ισραήλ , Παλαιστίνη 22 Αυγούστου 2024

Φατάχ: Το Ισραήλ θέλει να βυθίσει την περιοχή σε έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο»

Φατάχ: Το Ισραήλ θέλει να βυθίσει την περιοχή σε έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο»

REUTERS/Avi Ohayon

Δηλώσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης , μετά τον θάνατο αξιωματούχου της από ισραηλινό πλήγμα στην Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου

«Οι δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιούν το παλαιστινιακό αίμα (…) για να ρίξουν λάδι στην φωτιά του πολέμου» στην Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε ο Τουφίκ Τιράουι μέλος της κεντρικής επιτροπής της Φατάχ, της παλαιστινιακής οργάνωσης που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά τον θάνατο αξιωματούχου της από ισραηλινό πλήγμα στην Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου.
Η δολοφονία «αποτελεί επιπλέον απόδειξη ότι το Ισραήλ θέλει να βάλει φωτιά στην περιοχή και να την βυθίσει σε έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο», σημείωσε ο Τιράουι

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε «αεροπορικό πλήγμα» κατά του Χαλίλ αλ-Μάκνταχ, αξιωματούχου των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, της ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ, στον νότιο Λίβανο.

Οι IFD καταλογίζουν στον Χαλίλ αλ-Μάκνταχ και στον αδελφό του Μουνίρ Μάκνταχ «ότι ενεργούν για λογαριασμό των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και ότι ενέχονται στην οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων και διακίνησης όπλων» προς την κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Είναι η πρώτη φορά στους δέκα μήνες της κλιμακούμενης έντασης στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο που μπαίνει στο ισραηλινό στόχαστρο στέλεχος της Φάταχ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube