REAL TIME |

Ελλάδα 22 Αυγούστου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλικό πλοίο της επιχείρησης «Ασπίδες» διέσωσε το πλήρωμα του τάνκερ SOUNION

Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλικό πλοίο της επιχείρησης «Ασπίδες» διέσωσε το πλήρωμα του τάνκερ SOUNION

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο SOUNION χτυπήθηκε από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας

Γαλλικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» διέσωσε 25 μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου SOUNION, το οποίο δέχθηκε την Τετάρτη (21/08) επίθεση από Χούθι.

Οι καταδρομείς του γαλλικού πλοίου εξουδετέρωσαν σήμερα Πέμπτη (22/08) USV (μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας), το οποίο απειλούσε το τάνκερ MV SOUNION.

Το γαλλικό πλοίο, ανταποκρινόμενο σε αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας και του καπετάνιου του MV SOUNION, έφτασε στο σημείο με σκοπό την παροχή προστασίας στο εμπορικό πλοίο και τη διάσωση του πληρώματός του.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στην περιοχή του συμβάντος, καταδρομείς εξουδετέρωσαν μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας (USV) και διέσωσαν τα 25 μέλη του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, λίγο πριν από τις 6 το πρωί, το πλήρωμα του «SOUNION» εντόπισε δύο βάρκες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στη μία από τις βάρκες επέβαιναν τρία έως πέντε άτομα και στη δεύτερη δέκα άτομα.

Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με αντιαρματικό RPG, προκαλώντας υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του «SOUNION» και φωτιά στο μηχανοστάσιο. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους αντάρτες και στους ένοπλους φρουρούς που επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο.

Στο δεξαμενόπλοιο υπήρχαν 25 μέλη πληρώματος, δύο Ρώσοι και 23 υπήκοοι Φιλιππίνων. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube