REAL TIME |

Τουρκία 31 Αυγούστου 2024

Ερντογάν: Αδαής όποιος προσπαθεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας

Ερντογάν: Αδαής όποιος προσπαθεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας

Δηλώσεις με αφορμή τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή την 102η επέτειο από τον Μικρασιατικό Πόλεμο το 1922, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή απονομής διπλωμάτων στους υπολοχαγούς που αποφοίτησαν από την τουρκική Σχολή Πολέμου, δήλωσε ότι «ο τουρκικός λαός δεν υπέκυψε και δεν θα υποκύψει σε όσους προσπαθούν να τον περιορίσουν σε ‘ρηχά νερά’».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι «όποιος προσπαθεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 782.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι, αν όχι αδαής, σίγουρα ξένος σε αυτά τα εδάφη».

«Το όραμά μας θα είναι αρκετά ευρύ ώστε να περιλαμβάνει ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα σκεφτόμαστε βάζοντας στο επίκεντρο την Τουρκία, αλλά το όραμά μας θα είναι αρκετά ευρύ ώστε να περιλαμβάνει ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής (30/08), στο προεδρικό μέγαρο ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «με τη νίκη του 1922 ο τουρκικός στρατός άλλαξε τη μοίρα του και έπειτα από 250 χρόνια, από την εποχή της Πολιορκίας της Βιέννης, έβαλε τέλος στην υποχώρησή του».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα μήνυμα, στο οποίο υπογράμμισε πως «καθώς βαδίζουμε με αποφασιστικότητα προς τους στόχους μας για τον Αιώνα της Τουρκίας, υλοποιούμε βήμα προς βήμα το ιδανικό μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube