Ισραήλ , Παλαιστίνη 10 Αυγούστου 2024

Εκατόμβη από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα! Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς – Για χτύπημα κατά τρομοκρατών κάνει λόγο το Ισραήλ

Εκατόμβη από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα! Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς – Για χτύπημα κατά τρομοκρατών κάνει λόγο το Ισραήλ

Ο απολογισμός του πλήγματος «στο σχολείο ατ Τάμπιν, στον τομέα ας Σαχάμπα της πόλης της Γάζας», ανέρχεται ως αυτό το στάδιο τους «40 μάρτυρες» και υπάρχουν επίσης «δεκάδες τραυματίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάρ μέσω Telegram, στον πρώτο απολογισμό των θυμάτων. – Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανέφερε πως προχώρησε σε «πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών» σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο ατ Τάμπιν.

Πάνω από εκατό Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον σχολείου στην πόλη της Γάζας, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι.

Τον αριθμό των νεκρών μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου κυβερνά η Χαμάς, έκανε λόγο για 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στον βομβαρδισμό.

Ο απολογισμός του πλήγματος «στο σχολείο ατ Τάμπιν, στον τομέα ας Σαχάμπα της πόλης της Γάζας», ανέρχεται ως αυτό το στάδιο τους «40 μάρτυρες» και υπάρχουν επίσης «δεκάδες τραυματίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάρ μέσω Telegram, στον πρώτο απολογισμό των θυμάτων.

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας έκανε από την πλευρά του λόγο για «90 ως 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες». Μίλησε για «τρία πλήγματα» στο σχολείο ατ Τάμπιν, επιβεβαιώνοντας πως σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο «Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι».

Ο κ. Μπασάλ έκανε λόγο για «φρικτή σφαγή», περιγράφοντας πως τα σωστικά συνεργεία είδαν πτώματα στις φλόγες.

«Ομάδες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά, να ανασύρουν τα πτώματα των μαρτύρων και να διασώσουν τραυματίες», πρόσθεσε.

Για χτύπημα κατά τρομοκρατών μιλά το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανέφερε πως προχώρησε σε «πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών» σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο ατ Τάμπιν.

Διαβεβαίωσε επίσης πως πριν προχωρήσει στον βομβαρδισμό έλαβε «μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να πάθουν κακό άμαχοι» συμπεριλαμβανομένων «της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, της επιτήρησης από αέρος και της συλλογής πληροφοριών».

Προχθές, Πέμπτη, η πολιτική προστασία στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε δύο σχολεία στην πόλη της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του είχε υποστηρίξει και σε αυτές τις περιπτώσεις ότι μέσα στα σχολικά κτίρια λειτουργούσαν «κέντρα διοίκησης» της Χαμάς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube