ΗΠΑ , Πακιστάν 9 Αυγούστου 2024

CNN: Πακιστανός σχεδίαζε τη δολοφονία Αμερικανών αξιωματούχων! Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάμεσα στους στόχους

CNN: Πακιστανός σχεδίαζε τη δολοφονία Αμερικανών αξιωματούχων! Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάμεσα στους στόχους

Κατηγορείται 46χρονος Πακιστανός υπήκοος, για δολοφονία επί πληρωμή σε σχέση με μια αποτυχημένη συνωμοσία δολοφονίας με στόχο έναν πολιτικό ή αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αμερικανικό έδαφος – Στο στόχαστρο της συνωμοσίας ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών που πρόσφατα γλίτωσε από επίθεση –  Τον συνέλαβαν πράκτορες του FBI που υποδύονταν υποψήφιους εκτελεστές

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε έναν Πακιστανό για φερόμενους δεσμούς με την ιρανική κυβέρνηση για επιδίωξη πολιτικών δολοφονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο πιθανώς κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δεν σφραγίστηκαν την Τρίτη, όπως αναφέρει το CNN. Αυτή η υπόθεση οδήγησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αυξήσει την ασφάλεια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων.

Αν και η ποινική καταγγελία δεν κατονομάζει ρητά τον Τραμπ, πολλές πηγές είπαν στους δημοσιογράφους ότι ένας από τους επιδιωκόμενους στόχους της φερόμενης συνωμοσίας ήταν ο Τραμπ. Σύμφωνα με το έγγραφο του δικαστηρίου, μια ομοσπονδιακή καταγγελία που αποσφραγίστηκε στο Μπρούκλιν κατηγορεί τον Asif Merchant, γνωστό και ως «Asif Raza Merchant», έναν 46χρονο Πακιστανό υπήκοο, για δολοφονία επί πληρωμή σε σχέση με μια αποτυχημένη συνωμοσία δολοφονίας με στόχο έναν πολιτικό ή αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αμερικανικό έδαφος.

Η συνωμοσία ματαιώθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου πριν μπορέσει να εκτελεστεί οποιαδήποτε επίθεση. Ο Merchant βρίσκεται επί του παρόντος υπό ομοσπονδιακή κράτηση στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το FBI.

«Ευτυχώς, οι δολοφόνοι που φέρεται ότι προσπάθησε να προσλάβει ο ήταν μυστικοί πράκτορες του FBI», δήλωσε η αναπληρώτρια βοηθός διευθυντής Κρίστι Κέρτις του Γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη. «Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει την αφοσίωση και τις τρομερές προσπάθειες των πρακτόρων, των αναλυτών και των εισαγγελέων μας στη Νέα Υόρκη, το Χιούστον και το Ντάλας. Η επιτυχία τους στην εξουδετέρωση αυτής της απειλής όχι μόνο απέτρεψε μια τραγική έκβαση, αλλά επίσης επιβεβαιώνει τη δέσμευση του FBI να προστατεύσει το έθνος μας και τους πολίτες του τόσο από εγχώριες όσο και από διεθνείς απειλές».

«Δουλεύοντας για λογαριασμό άλλων στο εξωτερικό, ο Merchant σχεδίασε τη δολοφονία αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αμερικανικό έδαφος», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Breon Peace για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. «Αυτή η δίωξη καταδεικνύει ότι αυτό το Γραφείο (το FBI δηλαδή) και ολόκληρο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα λάβουν ταχέως και αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσουν την ασφάλεια του έθνους μας, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους πολίτες μας από ξένες απειλές».
Ο Merchant ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με έναν δολοφόνο για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σε δικαστική καταγγελία. Η καταγγελία αναφέρει ότι η συνωμοσία είχε σκοπό να στοχεύσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς του Τραμπ.

 

Οι ερευνητές του FBI πιστεύουν ότι οι επιδιωκόμενοι στόχοι περιελάμβαναν τον Τραμπ και άλλους σημερινούς και πρώην αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Merchant ενορχήστρωσε μια συνωμοσία για τη δολοφονία ενός πολιτικού ή αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αμερικανικό έδαφος. Τον Απρίλιο του 2024 περίπου, αφού πέρασε χρόνο στο Ιράν, ο Merchant έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Πακιστάν και επικοινώνησε με ένα άτομο που πίστευε ότι μπορούσε να τον βοηθήσει με το πρόγραμμα. Αυτό το άτομο ανέφερε τις προθέσεις του Merchant στις αρχές επιβολής του νόμου και έγινε εμπιστευτική πηγή.

Στις αρχές Ιουνίου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την εμπιστευτική πηγή, ο Merchant περιέγραψε το σχέδιο δολοφονίας του και πρότεινε ότι αυτή η ευκαιρία δεν θα ήταν μια μοναδική περίπτωση. Έκανε μια χειρονομία που έμοιαζε με όπλο ενώ συζητούσε τη δολοφονία και διευκρίνισε ότι οι στόχοι θα ήταν «εδώ», αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σχέδιο του Merchant περιελάμβανε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες: κλοπή εγγράφων από την κατοικία ενός στόχου, οργάνωση διαμαρτυριών και, τελικά, δολοφονία πολιτικού προσώπου ή κυβερνητικού αξιωματούχου. Εξέφρασε ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας γύρω από πιθανούς στόχους και συζήτησε πολλαπλά σενάρια για τη διεξαγωγή της δολοφονίας.

Στα μέσα Ιουνίου, ο Merchant συναντήθηκε με άτομα που πίστευε ότι ήταν δολοφόνοι, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικοί πράκτορες του FBI (UCs). Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ζήτησε τις υπηρεσίες τους για κλοπές και δολοφονίες και έδειξε ότι θα έδινε οδηγίες για το ποιον να σκοτώσει αφού φύγει από τις ΗΠΑ.

Ο Merchant κανόνισε να πληρώσει 5.000 δολάρια σε μετρητά ως προκαταβολή για τις υπηρεσίες δολοφονίας και παρέδωσε με επιτυχία αυτήν την πληρωμή στις 21 Ιουνίου. Μετά από αυτήν τη συναλλαγή, έκανε σχέδια να φύγει από τη χώρα στις 12 Ιουλίου 2024, μία ημέρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ. Ωστόσο, οι αρχές επιβολής του νόμου παρενέβησαν και τον συνέλαβαν πριν προλάβει να αναχωρήσει, προστίθεται στο δικαστικό έγγραφο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube