REAL TIME |

Ουκρανία , Ρωσία 2 Αυγούστου 2024

Χτύπημα στη Σεβαστούπολη με ATACMS επεχείρησαν οι Ουκρανοί

Χτύπημα στη Σεβαστούπολη με ATACMS επεχείρησαν οι Ουκρανοί

Το ισχυρά εκρηκτικό τμήμα του πυραύλου ATACMS που καταρρίφθηκε βρέθηκε σε σπίτι στη Σεβαστούπολη, δήλωσε ο κυβερνήτης Razvozhaev.
«Μετά από εξέταση ενός από τα σπίτια στην οδό Simonka, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μέρη του UAV που έπεσαν στην οροφή του 9όροφου κτιρίου, αλλά το κατεστραμμένο εξαιρετικά εκρηκτικό τμήμα ενός πυραύλου ATACMS αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε», έγραψε ο Razvozhaev.
Αποφασίστηκε η εκκένωση των κατοίκων του σπιτιού σε προσωρινή τοποθεσία μέχρι οι πυροτεχνουργοί να αφαιρέσουν το τμήμα του ATACMS.
Το βράδυ στις 2 Αυγούστου 2024, ο Razvozzhaev ανέφερε ότι η αεράμυνα κατέρριψε περισσότερους από τέσσερις εναέριους στόχους στη Σεβαστούπολη, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων με καταστροφικά στοιχεία, και μερικά από τα συντρίμμια έπεσαν στους δρόμους της πόλης.

1957561136_0_160_3072_1888_768x0_80_0_0_8d57dbad3cd9f48e1e5520e4958f5db3.jpg

Εκρηκτική η Ρωσική προέλαση στο Pokrovsk, θα πέσει τέλη Αυγούστου – Zelensky: Σε προτεραιότητα η άμυνα στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν, σταθερές προόδους προς την κατεύθυνση του Pokrovsk (δυτικά της Avdiivka), άπαξ και ο Ουκρανικός στρατός έχει σοβαρή έλλειψη μαχητών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προσδιόρισε την κατεύθυνση του Pokrovsk ως την τρέχουσα προτεραιότητα του ρωσικού στρατού και σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι επί του παρόντος σε θέση να προχωρήσουν σε ορισμένες περιοχές του μετώπου, επειδή η Ουκρανία εξακολουθεί να παλεύει με ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και προκλήσεις όσον αφορά τη σωστή στελέχωση και τον εξοπλισμό νέων ταξιαρχιών.
Ο Zelensky παρατήρησε ότι ορισμένες ουκρανικές ταξιαρχίες δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν περιστροφές, επειδή οι ταξιαρχίες αντικατάστασής τους δεν είναι ακόμη στελεχωμένες ή εξοπλισμένες, γεγονός που δημιουργεί εκμεταλλεύσιμες αδυναμίες στις οποίες μπορούν να επιτεθούν οι ρωσικές δυνάμεις.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets σημείωσε ότι οι Ουκρανοί υπερασπιστές στην κατεύθυνση του Pokrovsk έχουν κατώτερο εξοπλισμό και αμυντικά μέσα και επομένως δεν είναι σε θέση να επιβραδύνουν την Ρωσική προέλαση.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να εκμεταλλεύονται αυτή την αδυναμία για να σημειώσουν τακτικά κέρδη βορειοδυτικά της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτύχουν περιορισμένη τακτική περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων ανατολικά του αυτοκινητόδρομου T0511 (O0544) Ocheretyne-Hrodivka-Myrnohrad.

Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει περαιτέρω εντός του Vesele προς τον δρόμο T0511, τοποθετώντας την τρέχουσα πιο απομακρυσμένη επιβεβαιωμένη ρωσική προέλαση περίπου 3,5 χιλιόμετρα από τα περίχωρα της Hrodivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται νότια του Vesele κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Tymofiivka (βόρεια του δρόμου O0544 και της περιοχής Vesele).
Ο Mashovets χαρακτήρισε τις πρόσφατες ρωσικές προελεύσεις στην περιοχή νοτιοανατολικά του δρόμου O0544 ως τακτική διείσδυση στις ουκρανικές γραμμές άμυνας και δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει 6,5 χιλιόμετρα βάθος και 7,5 χιλιόμετρα πλάτος από το Sokil στο Serhiivka, διασχίζοντας τόσο τους ποταμούς Vovcha όσο και Kazennyi Torets (διατρέχουν Prohres-Vovche και Lozuvatske, αντίστοιχα) τις τελευταίες εβδομάδες.
Συνολικά οι Ρώσοι έχουν προελάσει περίπου 16 χιλιόμετρα σε βάθος τις τελευταίες εβδομάδες εξέλιξη εκπληκτική.

Τέλη Αυγούστου θα πέσει το Pokrovsk

Ο Mashovets προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στην επίτευξη μιας σημαντικής επιχειρησιακής νίκης στην κατεύθυνση του Pokrovsk μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Τα ουκρανικά στρατεύματα είναι ιδιαίτερα πιο εξαντλημένα και ταλαιπωρημένα τώρα από ότι στις αρχές του 2024 όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Avdiivka, η οποία ήταν επίσης βαριά οχυρωμένη, και τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται αυτήν την πραγματικότητα για να πραγματοποιήσουν τακτικές νίκες.
Ο ρυθμός της ρωσικής προέλασης είναι πιθανό να επιβραδυνθεί, ωστόσο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται σε μεγαλύτερες πόλεις και οικισμούς.

ΠΗΓΗ: Bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube