Άμεσα αναδιάταξη δυνάμεων στο Αιγαίο

Άμεσα αναδιάταξη δυνάμεων στο Αιγαίο

Σάββας Καλεντερίδης: Η ίδρυση της 16ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο, σημαίνει, ότι πρέπει να ανάψουν λαμπάκια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι καμπανάκι για αναδιάταξη δυνάμεων

Το ρεπορτάζ

Tο τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε την συγκρότηση μιας ακομη Ταξιαρχίας ΠΖΝ, με έδρα το Ακσάζ, έναντι της Ρόδου και με ευθύνη, όπως εκτιμάται , το νότιο Αιγαίο, αναβαθμίζοντας έτι περισσότερο τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αμφιβίων δυνάμεων της Τουρκίας .

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν ήδη και την 1η Ταξιαρχία Πεζοναυτών με έδρα την Φώκαια της Σμύρνης και έχει ευθύνη το βόρειο Αιγαίο. Η έδρα τους, υποδηλώνει τον σαφή επιθετικό προσανατολισμό εναντίον των νησιών του Αιγαίου.

Με την συγκρότηση και δεύτερης ταξιαρχίας ΠΖΝ και το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη , φαίνεται ξεκάθαρα το επιθετικό δόγμα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, το οποίο συνίσταται στην κατάληψη νησιού μετά από συνδυασμένη αποβατική ενέργεια. Δείχνει στην πράξη ότι διά της ισχύος της επιχειρει να επιβάλει τη «Γαλάζια Πατρίδα» και να υποστήριξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο .

Η ανακοίνωση της οργάνωσης και συγκρότησης της 2ης Ταξιαρχίας ΠΖΝ, έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Αθηνών, που έφερε ”τα ήρεμα νερά ” στο Αιγαίο, αλλα οι προκλήσεις των Τούρκων να συνεχίζονται ……

Οι δυο Ταξιαρχίες ΠΖΝ υπάγονται στο τουρκικό Ναυτικό (Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων) . Σε περιοδο κρίσεων η επιχειρήσεων τίθενται υπο επιχειρησιακό έλεγχο της Στρατιάς Αιγαίου και είναι η κύρια δύναμη , η οποία σε περίπτωση σύρραξης θα κληθεί να εκτελέσει αμφίβιες επιχειρήσεις εναντίον της χώρας μας.

Η τουρκική Ταξιαρχία ΠΖΝ αποτελείται από τρία τάγματα Πεζοναυτών, με οργάνωση αντίστοιχη ενός συμβατικού τάγματος Πεζικού, μία επιλαρχία αρμάτων Μ48Α5Τ2, μειωμένης σύνθεσης, μία μοίρα ρυμουλκούμενου πυροβολικού (μειωμένης σύνθεσης) και ένα τάγμα υποστήριξης.

Επίσης, διαθέτει υπομονάδες υποστήριξης μάχης, όπως λόχο διαβιβάσεων, λόχο μηχανικού κοκ). Υπό την ίδια διοίκηση συνήθως τίθενται και υπομονάδες της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, εξοπλισμένες με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1W, T-129 ATAK και μεταφορικά ελικόπτερα. Η δύναμη της Ταξιαρχίας σε πλήρη κινητοποίηση, υπολογίζεται περίπου στις 2.500-3.000 προσωπικό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube