Θράκη (Πομακικό) , Τουρκία 24 Αυγούστου 2024

Αισχρός παραλληλισμός στη φιλερντογανική “Türkiye”!

Αισχρός παραλληλισμός στη φιλερντογανική “Türkiye”!
Του Λάζαρου Καμπουρίδη
Το σημερινό κύριο θέμα της φιλοερντογανικής εφημερίδας “Türkiye”, είναι αφιερωμένο στην Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο κάνοντας όμως αισχρό παραλληλισμό με την κατάσταση στην μουσουλμανική μειονότητα στην Ελληνική Θράκη.
Αφού λοιπόν φέτος απαγόρευσαν την εδώ και 14 χρόνια καθιερωμένη τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, χορήγησαν άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας την 23η Αυγούστου (Απόδοση Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Μόνο που η Μονή γιορτάζει την 15η Αυγούστου δηλαδή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Σαν μην έφταναν όλα αυτά, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας γίνεται παραλληλισμός με την μουσουλμανική μειονότητα στην Ελληνική Θράκη όπου φιλοξενούνται και δηλώσεις της Προέδρου του μειονοτικού κόμματος KIEΦ (DEB) κ. Ασάφογλου από την Ξάνθη. Η κυρία αυτή κατηγορεί το ελληνικό Κράτος ότι, κάνει προσπάθειες αφομοίωσης της “τουρκικής” όπως την αποκαλεί μειονότητας στην Θράκη, κλείνει τα σχολεία της μειονότητας και ποινικοποιείται η ελευθερία έκφρασης της γνώμης. Εάν θέλει να δει ελευθερία έκφρασης η κυρία, να πάει να δει τον πρώην Πρόεδρο του φιλοκουρδικου κόμματος HDP, τους εκατοντάδες Κούρδους πολιτικούς και τις χιλιάδες απλούς Κούρδους πολίτες που σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές.
Ταυτόχρονα η Άγκυρα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, εφαρμόζει χωρίς καμία δικαιολογία σύστημα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία Ελλήνων προσκυνητών οι οποίοι συνήθιζαν να επισκέπτονται τον Πόντο.
Μπορεί να είμαστε “αιχμάλωτοι” της Διακήρυξης Φιλίας και πολλά να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, όμως πότε θα παρέμβει η Ελληνική Δικαιοσύνη για να ασκήσει δίωξη στην Πρόεδρο του ΚΙΕΦ αφού κατηγορεί και διασύρει με ψεύτικους ισχυρισμούς το Ελληνικό Κράτος;;;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube