ΝΑΤΟ , Ρωσία 12 Ιουλίου 2024

Υβριδικός πόλεμος της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ – Παρεμβολές στα συστήματα GPS

Υβριδικός πόλεμος της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ – Παρεμβολές στα συστήματα GPS

Η παρεμβολή μπορεί να προέρχεται από το Καλίνινγκραντ

Υβριδικό πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ εξαπολύει η Ρωσία, με παρεμβολές στα συστήματα GPS. Σύμφωνα με πολεμικούς αναλυτές, η Ρωσία πιθανότατα παρεμποδίζει τα ραντάρ ευρωπαϊκών χωρών στο πλαίσιο εκστρατείας που στοχεύει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Οι διαταραχές στην αεροπορία και τα θαλάσσια GPS είναι πιθανόν συστατικά μιας “υβριδικής εκστρατείας” για την υπονόμευση της ενότητας της συμμαχίας και της υποστήριξης προς την Ουκρανία, δήλωσε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.
Οι φινλανδικές αρχές μεταφορών δήλωσαν στο Iltalehti ότι οι “δυσλειτουργίες” του GPS αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφού ένας ναυτικός ανέφερε σοβαρές παρεμβολές ενώ καθοδηγούσε άλλα σκάφη κοντά στις πόλεις Kotka και Hamina στη νότια ακτή της Φινλανδίας.

Άμεσος στόχος τα κράτη του ΝΑΤΟ

“Η προφανής παρεμβολή του GPS από τη Ρωσία είναι πιθανότατα μέρος της εντεινόμενης υβριδικής εκστρατείας της Ρωσίας με άμεσο στόχο τα κράτη του ΝΑΤΟ, που πιθανότατα αποσκοπεί στην υπονόμευση της υποστήριξης προς την Ουκρανία και την ενότητα του ΝΑΤΟ”, δήλωσε η ISW.

Η δεξαμενή σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε ότι η ρωσική παρεμβολή ήταν πιθανότατα υπεύθυνη για τα προβλήματα σήματος GPS σε αεροπλάνο που μετέφερε τον πρώην Βρετανό υπουργό Άμυνας Grant Shapps τον Μάρτιο και για τον εξαναγκασμό της Finnair να ακυρώσει τις πτήσεις προς το Ταρτού της Εσθονίας μέχρι τον Μάιο.
Η παρεμβολή μπορεί να προέρχεται από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική Θάλασσα που χωρίζεται από τη ρωσική ηπειρωτική χώρα από τη Λιθουανία και τη Λευκορωσία.

www.bankingnew.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube