Υβριδικός πόλεμος Ράμα κατά Βορειοηπειρωτών με ”ρολίστες” Τουρκία-Γερμανία

Υβριδικός πόλεμος Ράμα κατά Βορειοηπειρωτών με ”ρολίστες” Τουρκία-Γερμανία

Το ότι οι εθνικιστές των Τυράννων και των Σκοπίων αντιγράφουν καταφανώς τουρκικές μεθόδους στα θέματα αλυτρωτισμού και αναθεωρητισμού  είναι πρόδηλο από δεκαετίες με αποκορύφωση την τελευταία.

  Η αντιγραφή, φυσικά, γίνεται με ισχυρές ευρωπαϊκές πλάτες: τις πλάτες πρωτίστως της χώρας που κανοναρχεί διαχρονικά την Ε.Ε. Τις πλάτες της Γερμανίας, η συνεργασία της οποίας με την Αλβανία (κατά πόδας ακολουθεί και η Ιταλία) – σε επίπεδο εθνικιστών Τσάμηδων – ανάγεται στο 1943 και ανανεώνεται υπογείως ως τώρα, αν λάβουμε υπόψη τις πλάτες που κάνει στον Έντι Ράμα ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς (αντάμα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι) για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη..

   Έκτοτε οι… ”ιστορικοί” δεσμοί των συνεργατών διατηρούνται ως τώρα, με το χέρι βοήθειας της Γερμανίας έτοιμο να προσφέρει αρωγή στην Αλβανία για επίσπευση της ευρωπαϊκής της πορείας διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

  Κι αυτό, έστω και αν η πρώτη δεν τηρεί τη βασική προϋπόθεση ένταξης στην δεύτερη: τη διαμόρφωση, δηλαδή, κράτους δικαίου με σεβασμό των ανθρωπίνων και των μειονοτικών δικαιωμάτων. Δικαιωμάτων που δεν συγκίνησαν, ως φαίνεται, τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, για να χαρακτηρίζει (κωφεύοντας στις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της Αθήνας) διμερές πρόβλημα Ελλάδας-Αλβανίας την υπόθεση του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Φρέντη Μπελέρη,

   Την υπόθεση της άδικης και χωρίς δίκη φυλάκισης του μειονοτικού εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας (ανύπαρκτο το κράτος δικαίου στην Αλβανία), ο οποίος παραμένει στη φυλακή (παρά και την εκλογή του ως Ευρωβουλευτή για λογαριασμό του κυβερνώντος ελληνικού κόμματος), με τρέχουσες τις διαδικασίες αντικατάστασής του στις επικείμενες εκλογές της 4ης Αυγούστου.

  Έτσι εξηγείται γιατί ο Ράμα συνεχίζει να κελαηδάει ανθεληνικά (”…Η Ελλάδα σας ανήκει εξίσου με τους Έλληνες”  είπε ο θρασύτατος Αλβανός πρωθυπουργός – αντιγράφοντας και τον Ενβέρ Χότζα του ’78, εν προκειμένω – απευθυνόμενος στο ένα εκατομμύριο ομοεθνών του στην Ελλάδα κατά την προεκλογική ομιλία του στο Γαλάτσι τον Μάιο του ’24).

  Έτσι εξηγείται γιατί χαρακτήρισε ”ασύγκριτη” και ανώτερη τη Γερμανία έναντι της… ”πατωμένης Ελλάδας”. ”Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου”, πράγματι, όπως έλεγε ο προπάτοράς μας Αρίσταρχος ο Θεσσαλός (420 π Χ). Γιατί δεν ήταν η Γερμανία, αλλά η Ελλάδα και η ελληνική βοήθεια που έσωσαν την Αλβανία από την οικονομική κρίση και καταστροφή.

 Και για ευχαριστώ ο Ράμα, συγκρότησε “Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου” με την Τουρκία (2021), εγκατέστησε τουρκικές βάσεις στην Αλβανία και αναβάλλει επ’ αόριστον το θέμα της από κοινού παραπομπής με την Ελλάδα στη Χάγη για διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο, ενώ καλλιεργεί συστηματικά τον αλυτρωτισμό των Τσάμηδων ανθελλήνων.

   Των εξισλαμισμένων χριστιανών του 17ου αιώνα, δηλαδή, που – στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής – συνεργάστηκαν με τους Ναζί και γι’ αυτό διώχθηκαν από την Ελλάδα (1900 απ’ τους 20.000) με την κατηγορία της συμμετοχής τους στη δολοφονία 49 Ελλήνων προκρίτων της Θεσπρωτίας (1943) με απόφαση του Δικαστηρίου Δοσιλόγων Ιωαννίνων, το οποίο αποφάσισε και τη δήμευση των περιουσιών τους (1945).

 Υπεραμύντορας των αλυτρωτιστών Αλβανοτσάμηδων, σημειωτέον – το κόμμα των οποίων λειτουργεί ως δορυφόρος της Τουρκίας και πρόσφατα κάλεσε υποκριτικά την Ελλάδα να άρει το εμπόλεμο με την Αλβανία με στόχο την αναθέρμανση της διεκδίκησης των προπολεμικών περιουσιών τους εδώ – είναι ο Αλβανός Πρόεδρος.

    Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι, οποίος – σε κάθε ευκαιρία – προβάλλει ανιστόρητες, αλυτρωτικές και ψευδείς κατηγορίες εθνικιστικού περιεχομένου υπαινισσόμενος εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδας, ενώ πρόσφατα κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο για τους Τσάμηδες και την ”Τσαμουριά”.

    Και σαν να μη φτάνουν αυτά, ο δόλιος Έντι Ράμα που πασχίζει να ξεριζώσει την ελληνική μειονότητα Βορείου Ηπείρου από τα πάτρια εδάφη της, έχει εξαπολύσει μαύρη προπαγάνδα σε βάρος μας (στα όρια υβριδικού πολέμου) γύρω απ’ το θέμα ”κατασκευής αλβανικής εθνικής μειονότητας” στην Ελλάδα, κατά τα… πρότυπα των Τούρκων οι οποίοι ζητούν διαχρονικά να τους αναγνωριστεί ”τουρκική” μειονότητα (πέραν της Θράκης) και στα Δωδεκάνησα…

   Μαύρη προπαγάνδα του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος – με τη βοήθεια των αλβανικών Μέσων και των ανιστόρητων ανθελλήνων Αλβανών ”ιστορικών” – διαμορφώνει από χρόνια υπέδαφος εθνολογικών και θρησκευτικών αποκλίσεων διαδίδοντας μέσα και έξω απ’ τα σύνορα της Αλβανίας ότι σε χωριά της Ελλάδας (σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας) ”ζουν καταπιεσμένοι πολίτες (βλ. βλαχόφωνοι Έλληνες), που δεν είναι ελεύθεροι να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα (αλβανική ή ”μακεδονική)!!!

    Όλα αυτά τα κάνει, φυσικά, για να σπείρει ζιζάνια στον βλαχόφωνο Ελληνισμό και να δημιουργήσει στους κόλπους του ”κοινωνική συνείδηση” φιλοαλβανική με χρηματοδότηση της προπαγανδιστικής δράσης του  – δια της… πλαγίας – από την Ε.Ε.

  Όπερ σημαίνει ότι ο Ράμα, με δικαιολογία τη χρηματοδότηση δράσεων για την ελληνική μειονότητα (αυτήν της Βορείου Ηπείρου), εκμαιεύει πόρους στήριξης από την Ε.Ε, τους οποίους φαινομενικά επενδύει στον βλαχόφωνο βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό (δήθεν για ακαδημαϊκή έρευνα γύρω από την ιστορική του πορεία), αλλά στην πραγματικότητα τους χρησιμοποιεί για την ανθελληνική προπαγάνδα του η οποία υποσκάπτει το μέλλον της Ελληνικής Μειονότητας Αλβανίας.

   Και το κακό είναι ότι σ’ αυτά τα περί… πολιτιστικής διαφορετικότητας που ευαισθητοποιούν δήθεν τον Ράμα, σιγοντάρουν – πέραν των αλβανικών – και ξένα κανάλια, όπως αυτό της Deutsche Welle, για παράδειγμα .

  Της Deutsche Welle που ήταν η πρόδρομος στην επικείμενη ”Συμφωνία των Πρεσπών’, δεδομένου ότι βιάστηκε να αναρτήσει χάρτες (04/02/2018) με την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Κόσοβο και την ”Modern Macedonia” (μέχρι τότε πΓΔΜ) πριν την υπογραφή της (17/6/’18).

  Κάτι που συνέχισε και μετά εντάσσοντας στη ”Βόρεια Μακεδονία” και εδάφη της ελληνικής Μακεδονίας, σαν να ήταν το εν λόγω γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι προπαγανδιστικό όργανο του σκοπιανού αλυτρωτισμού…

   Σημειωτέον ότι δεκαεννιά χρόνια πριν την υπογραφή της λιμνιαίας Συμφωνίας (για να μην ξεχνάμε τους φίλους που έγιναν εχθροί και τούμπαλιν), κάτι ανάλογο επέτρεπε να διακινείται στο έδαφός της και η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ Αμερική.

   Ήταν ένα βιβλιαράκι ενημέρωσης για τους Αμερικανούς στρατιώτες (A fieldReady Reference PublicationNovember 1999 DOD-2630-MK-00 MAKEDONIA– The Former Yugoslav Republic of Macedonia FYROM), Νοέμβριος 1999) το οποίο χαρακτήριζε την Μακεδονία ”Κατεχόμενο Μακεδονικό Έδαφος” (πηγή: Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου: ”Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ”, το οποίο εξυπηρετούσε απόλυτα τους σκοπούς του αλυτρωτισμού των Σκοπίων (νυν ”Βόρειας Μακεδονίας”).

    Με δεδομένα αυτά, θα λέγαμε με ασφάλεια ότι – με ”ρολίστες” την Τουρκία και τη Γερμανία – δεν αποκλείεται αυτά τα ”διασυνοριακά προγράμματα των Βρυξελλών” να είναι η πυλίδα (κερκόπορτα) των Αλβανών και των Σκοπιανών αλυτρωτιστών για υπόσκαψη του Ελληνισμού μέσα και έξω απ’ τα σύνορά μας.

  Υπόσκαψη που ενθαρρύνει τους διεκδικητές ελληνικών εδαφών, όπως απέδειξε με τη συμπεριφορά του ένας οπαδός του Ράμα (στην περίπτωση της Αλβανίας) ο οποίος – παρουσία του Σοσιαλδημοκράτη διεκδικητή Βαγγέλη Τάβου (που θα αναμετρηθεί στις εκλογές της 4ης Αυγούστου στον Δήμο Χειμάρρας με τον Πέτρο Γκικουρία, ομοϊδεάτη του φυλακισμένου Φρέντη Μπελέρη) – επιδόθηκε τις προάλλες σε πρωτοφανές αλυτρωτικό παραλήρημα κατά των Χειμαρριωτών λέγοντας απειλητικά, χωρίς αντίδραση εκ μέρους του αλβανόψυχου Τάβου (τον οποίο χαρακτήρισε η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ ως τον μεγαλύτερο διασπαστή και υπονομευτή του Ελληνισμού της Αλβανίας):

  ”Στις 4 ψηφίζουμε, στις 5 δεν θα μιλάνε πια ελληνικά στη Χειμάρρα”…

   Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά τα μεθοδευμένα, βρώμικα και ανθελληνικά παιχνίδια του Έντι Ράμα (που συνεχίζονται και μετά τον πολιτικό εξοβελισμό και τη φυλάκιση του εκλεγμένου μειονοτικού δημάρχου Χειμάρρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαῒου του 2023), τα παρακολουθεί εμβρόντητος και βουβός ο χειμαριώτικος λαός καταπίνοντας την οργή του.

 Τα παρακολουθεί έχοντας κατά νου  ότι ο πολιτικός κρατούμενος Φρέντης Μπελέρης δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τον διάδοχό του Πέτρο Γκικουρία στην προεκλογική εκστρατεία του στη Χειμάρρα, μετά την (εσκεμμένη) αναβολή εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση λόγω έκτισης των δύο τρίτων της ποινής του, με το αιτιολογικό (από πλευράς δικαστηρίου) ότι ο διευθυντής των φυλακών είχε ξεχάσει να προσκομίσει το ποινικό μητρώο του Μπελέρη…

 

Κρινιώ Καλογερίδου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube