Ουκρανία , Τουρκία 10 Ιουλίου 2024

Ξεκίνησε περιπολίες η πρώτη κορβέτα που κατασκευάστηκε με τη συνεργασία Ουκρανίας-Τουρκίας

Ξεκίνησε περιπολίες η πρώτη κορβέτα που κατασκευάστηκε με τη συνεργασία Ουκρανίας-Τουρκίας

Η κορβέτα Hetman Ivan Mazepa, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας, ξεκίνησε δοκιμές αποδοχής στη θάλασσα.

Το Hetman Ivan Mazepa (F-211), είναι το πρώτο πλοίο του ουκρανικού έργου MİLGEM, το οποίο εκτελεί η εταιρεία «Μηχανική Αμυντικής Τεχνολογίας και Εμπορίου Α.Ε» με έδρα την Τουρκία [Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ]. και περιλαμβάνει την κατασκευή 4 κορβέτων στο τελικό στάδιο, ξεκίνησε θαλάσσιες δοκιμές.

Οι δοκιμές αποδοχής στη θάλασσα της κορβέτας Hetman Ivan Mazepa περιλαμβάνουν λεπτομερή εξέταση όλων των συστημάτων και των επιδόσεων του πλοίου. Αυτές οι δοκιμές θεωρούνται ένα σημαντικό βήμα για την αξιολόγηση της επιχειρησιακής ικανότητας του πλοίου.

Με την κορβέτα, εξοπλισμένη με σύγχρονους αισθητήρες και οπλικά συστήματα, η Ουκρανία στοχεύει να αυξήσει τις αμυντικές της δυνατότητες στη θάλασσα.

Η κορβέτα είναι εξοπλισμένη με το σύστημα κλειστής αεράμυνας GÖKDENİZ 35 mm που παράγεται από την ASELSAN. Άλλα προϊόντα της ASELSAN στο Hetman Ivan Mazepa περιλαμβάνουν τηλεκατευθυνόμενα οπλικά συστήματα STAMP 12,7 mm τοποθετημένα στην αεριστερή και στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Η κορβέτα αναμένεται να παραδοθεί φέτος

Ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιναύαρχος Ολέξι Νεϊζπάπα, δήλωσε ότι η κορβέτα θα ενταχθεί στον ουκρανικό στόλο το 2024. Σύμφωνα με τον καπετάνιο της κορβέτας, Βολοντίμιρ Ουγκλίνσκι, στις αρχές Ιουνίου το ποσοστό ολοκλήρωσης του πλοίου ήταν στο 70%.

Ο Βολοντίμιρ Ουγκλίνσκι τόνισε ότι η μελλοντική ναυαρχίδα του Ουκρανικού Ναυτικού κατασκευάστηκε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Εάν οι δοκιμές αποδοχής στη θάλασσα του Hetman Ivan Mazepa ολοκληρωθούν επιτυχώς, αυτή η κορβέτα αναμένεται να έχει σημαντικές συνεισφορές στο Ουκρανικό Ναυτικό.

DefenseSanayiST

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube