Αποφεύγει ακόμη και τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει κριτική στη Μυστική Υπηρεσία, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τα προφανή κενά ασφαλείας στην προεκλογική συγκέντρωση.

Ο ίδιος εστιάζει στο πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά αντέδρασαν μετά τους πυροβολισμούς.

Σε συνέντευξή του στη New York Post είπε: «Τον εξουδετέρωσαν με μία βολή ανάμεσα στα μάτια. Έκαναν φανταστική δουλειά. Είναι σουρεαλιστικό για όλους μας».

Η εξήγηση για τα… παπούτσια

Στο ηχητικό ντοκουμέντο από τις στιγμές που ακολούθησαν αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ακούγεται ο Ντόναλντ Τραμπ να λέει «αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου».

Ερωτηθείς από τη New York Post τι ακριβώς συνέβη, ο ίδιος είπε πως όταν έτρεξαν επάνω του για να τον προστατεύσουν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, τον χτύπησαν τόσο δυνατά, που βγήκαν τα παπούτσια του.

«Θα μπορούσα να είμαι νεκρός»

Ο Τραμπ έδειξε στον δημοσιογράφο της New York Post έναν μεγάλο μώλωπα στο δεξί του αντιβράχιο που είπε ότι τον απέκτησε όταν οι πράκτορες όρμησαν στη σκηνή σαν «ασπίδα» για να τον προστατεύσουν.

Ο πρώην πρόεδρος είχε έναν «χαλαρό, μεγάλο λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Δεν επέτρεψε τις φωτογραφίες.

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ. Θα έπρεπε να είμαι νεκρός, είπε ο Τραμπ, αφηγούμενος την απόπειρα εναντίον του. «Από τύχη ή χάρη στον Θεό. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι χάρη στο Θεό είμαι ακόμα εδώ».

Ο Τραμπ κλήθηκε να σχολιάσει και τη φωτογραφία με την υψωμένη γροθιά και τα αίματα στο πρόσωπό του.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», είπε ο Τραμπ. «Έχουν δίκιο και δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια εμβληματική εικόνα».

Ο Τραμπ είπε στην εφημερίδα ότι ήθελε να συνεχίσει να μιλά μετά τον πυροβολισμό, αλλά η Μυστική Υπηρεσία επέμενε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ναυτεμπορική