Εθνική Άμυνα , Τουρκία 1 Ιουλίου 2024

Τουρκικό δημοσίευμα: «Η Ελλάδα εντείνει τις ασκήσεις διέλευσης ποταμών»

Τουρκικό δημοσίευμα: «Η Ελλάδα εντείνει τις ασκήσεις διέλευσης ποταμών»

Η Ελλάδα είχε κάνει άσκηση διάσχισης του ποταμού Έβρου με τανκς στα τουρκικά σύνορα πριν από ένα μήνα. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε άσκηση διέλευσης των συνόρων στον ποταμό Αξιό, γράφει ο Γιασάρ Άντερ στον τουρκικό Τύπο.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους ασκήσεις. Σε συνέχεια της άσκησης διέλευσης του ποταμού Έβρου στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας πριν από λίγο, παρόμοια άσκηση πραγματοποιήθηκε και στον ποταμό Αξιό.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Εξαρτημάτων στον ποταμό Αξιό διεξήχθη η τελευταία φάση της άσκησης «Γρανικός», μία από τις τακτικές ασκήσεις των Ελληνικών Χερσαίων δυνάμεων.

Την άσκηση παρακολούθησε μαζί με τους διοικητές των δυνάμεων στην περιοχή ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Διοικητής της 1ης Στρατιάς, του οποίου το αρχηγείο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προσωπικού από την 33η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, την 34η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και το 723 Τάγμα Γέφυρας.

Στόχος της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού στην τεχνική της διέλευσης υδάτινων εμποδίων σε συνθήκες μάχης, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube