REAL TIME |

Τα σπίτια προς πώληση αυξάνονται στο κατεχόμενο Τρίκωμο

Τα σπίτια προς πώληση αυξάνονται στο κατεχόμενο Τρίκωμο

Ο αριθμός των κατοικιών που τέθηκαν προς πώληση στο κατεχόμενο Τρίκωμο αυξήθηκε κατά 8,36%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Γενί Μπακίς», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των επαύλεων προς πώληση στην περιοχή του Τρικώμου, αυξήθηκε κατά 2,93% και ο αριθμός των διαμερισμάτων αυξήθηκε κατά 9,47%, ενώ ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση αυξήθηκε κατά 4,41% στη κατεχόμενη Λευκωσία, 2% στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, 2,73% στην κατεχόμενη Κερύνεια, 5% στη κατεχόμενη Μόρφου και 3,69% στη κατεχόμενη Λεύκα.

Γράφει ακόμα ότι οι «πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνοκυπριακή πλευρά» το τελευταίο διάστημα, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τις πωλήσεις κατοικιών ενώ σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου ακινήτων αν δεν βρεθεί μόνιμη λύση, θα αρχίσουν στο άμεσο μέλλον οι πτωχεύσεις στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση στα κατεχόμενα αυξήθηκε κατά 4% στα τέλη Ιουνίου σε σύγκριση με τον Μάιο ενώ ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση, ο οποίος ήταν 22 χιλιάδες 757 στο τέλος Μαΐου, αυξήθηκε κατά 837 μονάδες τον Ιούνιο και έφτασε τις 23 χιλιάδες 594.

Ο αριθμός των διαμερισμάτων προς πώληση αυξήθηκε κατά 4,91%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς ακινήτων, ο αριθμός των προς πώληση επαύλεων /μονοκατοικιών αυξήθηκε κατά 1,21% σε ένα μήνα και ο αριθμός των προς πώληση διαμερισμάτων αυξήθηκε κατά 4,91%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση στην κατεχόμενη Κερύνεια και στα όρια της επαρχίας Κερύνειας αντιστοιχεί στο 54,5% του συνόλου των κατοικιών προς πώληση στα κατεχόμενα.

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube