Ισραήλ 29 Ιουλίου 2024

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ: «Πράσινο φως» για τα αντίποινα στη Χεζμπολάχ

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ: «Πράσινο φως» για τα αντίποινα στη Χεζμπολάχ

Εξουσιοδότηση σε Νετανιάχου και Γκαλάντ

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ να αποφασίσουν για την κλίμακα και το χρονοδιάγραμμα της απάντησης του Ισραήλ στη φονική επίθεση με ρουκέτες στο Γκολάν, γνωστοποίησε την Κυριακή το γραφείο του Νετανιάχου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε επί τέσσερις ώρες προκειμένου να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ θα αντιδράσει στο πολύνεκρο χτύπημα. Την ίδια ώρα, ένας διπλωματικός μαραθώνιος είναι σε πλήρη εξέλιξη, για την αποτροπή μιας κλιμάκωσης στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ.

Δημοσίευμα της Yedioth Ahronoth που επικαλούνται οι Times of Israel αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ και ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απείχαν από την ψηφοφορία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι συνομιλίες για τους ομήρους, αλλά θα οριστεί άλλη συνάντηση που θα επικεντρωθεί στα επόμενα βήματα του Ισραήλ σε αυτό το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου, ο διευθυντής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα επέστρεψε την Κυριακή από τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τους διαμεσολαβητές στο πλαίσιο των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους και για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Κατά τη συνάντηση, οι πλευρές συζήτησαν για το έγγραφο που διαβιβάστηκε από το Ισραήλ σχετικά με το σχέδιο συμφωνίας. Οι διαπραγματεύσεις για τα κύρια θέματα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, προσθέτει το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Πηγή: Times of Israel, Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube