REAL TIME |

Συγκέντρωση για τη γενοκτονία των Μπαλόχ ετοιμάζεται στο Πακιστάν

Συγκέντρωση για τη γενοκτονία των Μπαλόχ ετοιμάζεται στο Πακιστάν

Η Επιτροπή Baloch Yakjehti πραγματοποίησε συναντήσεις στο Kalat, Manguchar και Mastung για να ανακοινώσει την επερχόμενη εθνική συγκέντρωση των Baloch στις 28 Ιουλίου.

Τόνισαν τη σημασία της εθνικής αλληλεγγύης των Μπαλόχ για την ανάσχεση των φρικαλεοτήτων που βιώνει η κοινότητά τους. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων X, το BYC προέτρεψε τα άτομα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση στις 28 Ιουλίου στο Γκουαντάρ, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τη βία που επηρεάζει την κοινότητα των Μπαλόχ.

Πρόσφατα, ο ακτιβιστής  Mahrang Baloch, μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Baloch Yakjehti σε μια δήλωση βίντεο, ανακοίνωσε σχέδια για την Εθνική συγκέντρωση των Baloch στο Gwadar.

Σε μια παθιασμένη έκκληση, αναφέρθηκε σε πολλά βασικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας την έντονη αντίθεση της επιτροπής στη συνεχιζόμενη γενοκτονία των Μπαλώχ που διέπραξε το Πακιστάν.

Ο Mahrang επεσήμανε διάφορες μορφές γενοκτονίας που επηρεάζουν την κοινότητα των Baloch πέρα ​​από την άμεση βία, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, των ασθενειών που επιδεινώνονται από την παραμέληση και των προβλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά μεταξύ των νέων των Baloch.

Τόνισε επίσης την οικονομική καταπίεση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι εργάτες και οι ψαράδες των Μπαλόχ, αναφέροντας περιπτώσεις συσσώρευσης χρέους και κατασχέσεις γης για κρατικά έργα. Ο Μαχράνγκ κατήγγειλε επίσης την εκμετάλλευση εργατών και ψαράδων των Μπαλόχ λόγω των κυβερνητικών πολιτικών.

Επιπλέον, ο Mahrang περιέγραψε λεπτομερώς τις σκληρές τακτικές του στρατού σε παραμεθόριες περιοχές και αστικές περιοχές, όπως απαγορεύσεις κυκλοφορίας, εισβολές σε σπίτια και βία κατά των αμάχων. Έκανε ιστορικούς παραλληλισμούς για να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ομιλία του Mahrang περιείχε τις προσπάθειες της Επιτροπής Baloch Yakjehti να ευαισθητοποιήσει, να ενισχύσει την ενότητα μεταξύ των Baloch και να κινητοποιηθεί ενάντια στις φρικαλεότητες που χρηματοδοτούνται από το κράτος στο Balochistan.

Το Μπαλουχιστάν αντιμετωπίζει πολλά πιεστικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολλά από τα οποία προέρχονται από μακροχρόνιες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εντάσεις. Υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές για εξαναγκαστικές εξαφανίσεις στο Μπαλουχιστάν, όπου άτομα, συχνά ακτιβιστές ή επικριτές του κράτους, απάγονται από δυνάμεις ασφαλείας ή άγνωστες ομάδες και κρατούνται σε αναμονή χωρίς δίκαιη διαδικασία.

Υπάρχουν καταγγελίες για εξωδικαστικές δολοφονίες ακτιβιστών, δημοσιογράφων και πολιτικών αντιφρονούντων στην περιοχή, οι οποίες συχνά πραγματοποιούνται υπό το πρόσχημα των επιχειρήσεων κατά της εξέγερσης.

Η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών ομάδων στο Μπαλουχιστάν έχει οδηγήσει σε καταγγελίες για αδιάκριτες επιθέσεις, αεροπορικούς βομβαρδισμούς και καταχρήσεις αμάχων σε περιοχές που έχουν πληγεί από συγκρούσεις.

Δημοσιογράφοι, bloggers και ακτιβιστές αντιμετωπίζουν εκφοβισμό, παρενόχληση και βία επειδή μιλούν ανοιχτά κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή υποστηρίζουν τα δικαιώματα του Baloch. Υπάρχουν αναφορές για λογοκρισία και αυθαίρετες συλλήψεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube