Süddeutsche Zeitung: Έχει σημασία η επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα;

Süddeutsche Zeitung: Έχει σημασία η επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα;

“Και λοιπόν;”

“Και λοιπόν;”, τιτλοφορείται κείμενο της Süddeutsche Zeitung σχετικά με την αιφνίδια επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα και τη συνάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

“Υπάρχουν δύο τρόποι να αξιολογηθεί η επίσκεψη του Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα. Πρώτον: με αγανάκτηση. Η Ουγγαρία μπορεί να προεδρεύει αυτό το διάστημα στο Συμβούλιο της ΕΕ, αυτό όμως δεν δίνει φυσικά στον Όρμπαν το δικαίωμα ή ακόμη και την εντολή να πετάξει για τη Ρωσία σε μία “ειρηνευτική αποστολή” στο όνομα της ΕΕ” παρατηρεί η εφημερίδα του Μονάχου.

Με την Ένωση να έχει ξεκαθαρίσει απολύτως τη θέση της στον πόλεμο στην Ουκρανία, “το σόλο ταξίδι του Όρμπαν είναι μία συνειδητή κλωτσιά στο καλάμι των Ευρωπαίων συναδέλφων του.

Και εδώ ερχόμαστε στον δεύτερο τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αυτό το ταξίδι: με χλευασμό […] Το να αναστατωθούμε εξαιτίας όσων κάνει ο Όρμπαν και να ζητάμε μη ρεαλιστικές ποινές – όπως για παράδειγμα να του αφαιρέσουμε ξανά την προεδρία του Συμβουλίου! – χαροποιεί πρωτίστως τον ίδιο τον Πούτιν. Διότι τον ωφελεί ό,τι χτύπημα και αν καταφέρνει στην ΕΕ, η οποία εδώ και πάνω από δύο χρόνια αντιστέκεται με επιμονή στον πόλεμό του – και αυτό πολύ συχνά και με τη σύμφωνη γνώμη του Όρμπαν. Επομένως, ίσως να ήταν ταιριαστή μία τρίτη διαφορετική αντίδραση: Ο Όρμπαν στη Μόσχα; Ε και λοιπόν;” διερωτάται η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube