ΗΠΑ 11 Ιουλίου 2024

Σοβαρό χτύπημα στην υποψηφιότητα Μπάιντεν: Τον εγκατέλειψε και ο πιστός υποστηρικτής του, Ττζορτζ Κλούνει

Σοβαρό χτύπημα στην υποψηφιότητα Μπάιντεν: Τον εγκατέλειψε και ο πιστός υποστηρικτής του, Ττζορτζ Κλούνει

 «Τον αγαπώ, αλλά…δεν κάνει»

Παρέμβαση του ηθοποιού, που στηρίζει με δωρεές εκατομμυρίων τους Δημοκρατικούς – «Δεν είναι ο Τζο του 2010 ούτε καν εκείνος του 2020»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είναι απλά ένας δημοφιλής ηθοποιός. Είναι ένας εκ των μεγαλύτερων χορηγών των Δημοκρατικών – στηρίζοντας με δωρεές εκατομμυρίων τις εκστρατείες τους – και έως πρόσφατα ένθερμος υποστηρικτής του Τζο Μπάιντεν.

Με την ιδιότητα αυτή λοιπόν, σε ένα άρθρο γνώμης στους New York Times (υπό τον τίτλο «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Αλλά χρειαζόμαστε νέο υποψήφιο» ) ο Κλούνεϊ καλεί ουσιαστικά τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Του ζητάει να ανοίξει τον δρόμο σε έναν υποψήφιο που θα έχει καλύτερες πιθανότητες νίκης απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η παρέμβαση του ηθοποιού έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με μια σιβυλλική δήλωση της Νάνσι Πελόζι…

«Ξέρουμε τι είδαμε»
«Με πονάει που το λέω, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν πριν από τρεις εβδομάδες σε εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων δεν ήταν ο Τζο “Big F….. Deal” Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ», γράφει ο Κλούνεϊ.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι ο Μπάιντεν μπορεί κάλλιστα να ήταν κουρασμένος ή να ήταν κρυωμένος, αλλά «οι ηγέτες των κομμάτων μας πρέπει να σταματήσουν να μας λένε ότι 51 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είδαν αυτό που μόλις είδαμε». Προσθέτει δε ότι η συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών ο Μπάιντεν για να κάμψει τις ανησυχίες που γέννησε το ντιμπέιτ, τελικά απλώς ενίσχυσε αυτή την εικόνα.

«Δεν θα κερδίσουμε με αυτόν τον Νοέμβριο»
«Είναι δίκαιο να επισημαίνουμε αυτά τα πράγματα; Πρέπει να είναι», σημειώνει ο Κλούνεϊ και εξηγεί: «Γιατί δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο».

Σχολιάζει δε ότι οι Δημοκρατικοί συχνά επικρίνουν το πώς «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει παραχωρήσει όλη την εξουσία… σε ένα μόνο άτομο που επιδιώκει να διατηρήσει την προεδρία». Και παρόλα αυτά «τα περισσότερα από τα μέλη μας στο Κογκρέσο επιλέγουν να περιμένουν να δουν αν θα σπάσει το φράγμα, την ώρα που το φράγμα έχει ήδη σπάσει».

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η παρέμβαση αυτή του Κλούνεϊ έρχεται την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ να πείσει ότι εξακολουθεί να έχει τις απαιτούμενες σωματικές και ψυχικές αντοχές για τη θέση του «πλανητάρχη».

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube