Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του στη μεθοριακή ρωσικ πόλη Μπέλγκοροντ, μετά από ουκρανικές επιθέσεις.

«Αυτές οι 24 ώρες ήταν πολύ δύσκολες για την περιφέρεια της Μπέλγκοροντ. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν (και) 20 τραυματίστηκαν, 17 από τους οποίους βρίσκονται ακόμη σε ιατρικά κέντρα, ανάμεσά τους δυο σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της περιφέρειας ανέφερε νωρίτερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται σε κοινότητες της περιφέρειας Μπέλγκοροντ», ανέφερε ο Βαλεντίν Ντεμίντοφ, επίσης μέσω Telegram.

Επιθέσεις στη δυτική Ρωσία

Άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για επιθέσεις στη δυτική Ρωσία, ιδίως στις περιφέρειες Κουρσκ. Βαρόνεζ, Ραστόφ και Αστραχάν.

«Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία κατέστρεψαν και αναχαίτισαν τρία drones στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, επτά drones στην περιφέρεια Κουρσκ, δυο drones στην περιφέρεια Βαρόνεζ, 21 drones στην περιφέρεια Ραστόφ και πέντε drones στην περιφέρεια Αστραχάν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο περιφερειάρχης της Αστραχάν Ιγκόρ Μπαμπούσκιν έκανε λόγο μέσω Telegram για «μαζική» προσπάθεια να χτυπηθούν διάφοροι στόχοι με drones στην περιοχή, που «απωθήθηκε επιτυχώς», κατ’ αυτόν.

Πηγή: AFP