Συρία , Τουρκία 1 Ιουλίου 2024

Προς αποκατάσταση διμερών σχέσεων Τουρκίας-Συρίας

Προς αποκατάσταση διμερών σχέσεων Τουρκίας-Συρίας

Επίκειται συνάντηση των δύο ηγετών

«Η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Τουρκία θα είναι μακρά, αλλά θα οδηγήσει σε πολιτικές και επιτόπιες συνεννοήσεις», ανέφεραν συριακές πηγές.

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι η τουρκική πλευρά ζήτησε από τη Μόσχα και τη Βαγδάτη να καθίσουν σε ένα τραπέζι διμερούς διαλόγου με τη συριακή πλευρά, για να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες που υποτίθεται ότι θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό έγινε αφού ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να συναντήσει τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να έχει καμία πρόθεση ή στόχο, όπως να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, τονίζοντας την ετοιμότητά της να αναπτύξει σχέσεις με τη Συρία όπως ακριβώς έκανε στο παρελθόν.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, αφού δέχθηκε τον απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ την περασμένη Τετάρτη, επιβεβαίωσε το άνοιγμα της Συρίας σε όλες τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη σχέση με την Τουρκία και βασίζονται στην κυριαρχία του συριακού κράτους.

Ο Αλ Άσαντ εξήγησε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα καταπολέμησης όλων των μορφών τρομοκρατίας και των οργανώσεών της.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube