Πρεσβεία Παλαιστίνης: Δικαίωση η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ΟΗΕ για την παράνομη κατοχή εδαφών

Πρεσβεία Παλαιστίνης: Δικαίωση η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ΟΗΕ για την παράνομη κατοχή εδαφών

«Γνωμοδότηση ορόσημο»

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών για την παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ δικαίωσε την επιμονή και το απόλυτο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην ελευθερία και ανεξαρτησία, αναφέρει η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την “ιστορική” συμβουλευτική γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για «γνωμοδότηση ορόσημο».

«Το Διεθνές Δικαστήριο έχει κηρύξει την κατοχή του Ισραήλ προς το Κράτος της Παλαιστίνης ως παράνομη σημειώνοντας ότι πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό άνευ όρων και ολοκληρωτικά. Επίσης προσθέτει ότι με βάση το Διεθνές Δίκαιο η εποικιστική δραστηριότητα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα είναι παράνομη και πρέπει να τερματιστεί», σημειώνει.

Σύμφωνα με την Πρεσβεία, η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που οι πολιτικές του Ισραήλ εμφανίζονται ολοένα και εντονότερα κατά του παλαιστινιακού λαού, την ώρα που ο τελευταίος αγωνίζεται για να διατηρήσει την ύπαρξή του και για να αποκτήσει ελευθερία και ανεξαρτησία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube