Οι πρώτες τουρκικές εταιρείες σπεύδουν να επενδύσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Οι πρώτες τουρκικές εταιρείες σπεύδουν να επενδύσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μετά την εκδίωξη των Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την ερήμωση της περιοχής, τουρκικές εταιρείες σπεύδουν για «την ανάπτυξη και την αποκατάσταση αυτής της περιοχής μετά τη νίκη στο Καραμπάχ».

Αυτό αναφέρει ο Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν, επικεφαλής της Demirören Holding στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, τονίζοντας ότι η εταιρεία επενδύει σημαντικά κεφάλαια στο Αζερμπαϊτζάν.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στο εξωτερικό, ειδικά στο Αζερμπαϊτζάν. Οι επενδύσεις αυτές συμβάλλουν στην οικονομία τόσο της χώρας μας όσο και της αδελφικής μας χώρας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι επενδύσεις χρησιμεύουν στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της χώρας μας και των αδελφικών κρατών. Αυτό μας κάνει χαρούμενους», είπε ο Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν.

Αναφέρθηκε επίσης τους  τομείς που θα επενδύσουν στο Αζερμπαϊτζάν.

«Έχουμε σημαντική διεθνή συνεργασία σε κρίσιμους και στρατηγικούς τομείς. Κατασκευές, ενέργεια, logistics και, φυσικά, μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο Ντεμιρόρεν.

Η Demirören Holding δραστηριοποιείται στη βιομηχανία, real estate, τουρισμό, εκπαίδευση, εφοδιαστική (Logistics), τυχερά παιχνίδια.

Εκδίδει, επίσης, τις γνωστές ηλεκτρονικές και φυσικές εφημερίδες Milliyet, Hurriyet, Posta, Daily News, Vatan, CNNTurk, Fanatik και άλλες.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube