REAL TIME |

Οι χώρες της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας στηρίζουν Πούτιν! Αντιτίθενται στη διείσδυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Οι χώρες της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας στηρίζουν Πούτιν! Αντιτίθενται στη διείσδυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Οι χώρες της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN)* δεν θέλουν αντιπαράθεση με τη Δύση και αντιτίθενται στη διείσδυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Οι χώρες της ASEAN δεν θέλουν να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους, αλλά την ίδια στιγμή, φυσικά, βλέπουν τις απειλές που συνδέονται με αυτό (διείσδυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή – TASS)», είπε σε συνέντευξη Τύπου. διάσκεψη μετά τη συνάντηση ASEAN-Ρωσίας και τη 14η Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Ασίας Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών.

«Βλέπουν, μεταξύ άλλων, απειλή για την ηγετική τους θέση στην ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Νοτιοανατολική Ασία», τόνισε ο κορυφαίος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον Lavrov, οι χώρες της ASEAN, παρά την πίεση που ασκεί η Δύση, προσπαθούν «να βρουν μια διπλωματική διέξοδο από αυτήν την κατάσταση, να υπερασπιστούν τον ηγετικό τους ρόλο στην περιοχή».

Οι χώρες της ASEAN στηρίζουν την πρωτοβουλία του Putin για την ευρασιατική ασφάλεια – Ετοιμάζουν το νέο πενταετές στρατηγικό σχέδιο εταιρικής σχέσης

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η Δύση από την πλευρά της προωθεί στενότερες μορφές αλληλεπίδρασης στην περιοχή με «κρυφό» στόχο τον περιορισμό της Ρωσίας και της Κίνας και σε απάντηση Ρωσία και η Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEANάρχισαν να προετοιμάζουν ένα νέο πενταετές ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής εταιρικής σχέσης, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
“Έχουμε ήδη συμφωνήσει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία ενός νέου σχεδίου για την επόμενη πενταετία, ίδιο [με το συνολικό σχέδιο μέχρι το 2025].
Δώσαμε εντολή στους ειδικούς μας να εργαστούν σε αυτό το σχέδιο”, είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ASEAN -Σύνοδος Ρωσίας και 14η Σύνοδος Κορυφής Ανατολικής Ασίας Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών.

*Η Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Association of Southeast Asian Nations, ASEAN) είναι διεθνής πολιτικός και οικονομικός οργανισμός χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δημιουργήθηκε στις 8 Αυγούστου 1967, με πρωτοβουλία της Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης και των Φιλιππινών. Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού είναι, από την 1η Ιανουαρίου του 2018, ο Λιμ Γιοκ Χόι από το Μπρουνέι.

Σήμερα τo ASEAN αποτελείται από 10 κράτη μέλη. Πρόκειται για χώρες όπως το Βιετνάμ, Ινδονησία, Καμπότζη, Λάος, Μαλαισία, Μπρουνέι, Μιανμάρκ, Συγκαπούρη, Ταϋλάνδη, Φιλιππίνες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube