REAL TIME |

Ο Ούγγρος Όρμπαν, το απειλούμενο πολεμοκάπηλο μονοπώλιο των Βρυξελλών και η κυριολεκτικά πουλημένη Ουκρανία

Ο Ούγγρος Όρμπαν, το απειλούμενο πολεμοκάπηλο μονοπώλιο των Βρυξελλών και η κυριολεκτικά πουλημένη Ουκρανία

Το τρίγωνο Όρμπαν-Ζελένσκι-Πούτιν που τρομοκράτησε την διεφθαρμένη ηγεσία της ΕΕ και ενδέχεται να εξελιχθεί σε τετράγωνο με την προσθήκη του Τραμπ – Γιατί αυτή η «πουλημένη Ουκρανία» είναι και έγινε τόσο πολύτιμη για τους Δυτικούς ευρω-αμερικανούς που με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να αποδεχτούν μια ήττα στον πόλεμο η οποία ενδεχομένως να τους στερήσει ανυπολόγιστα κέρδη – Το «ουκρανικό πάπλωμα» είναι ένα απέραντο «φιλέτο» ανεκτίμητης αξίας όχι μόνο στην επιφάνεια του (γεωργία/καλλιέργειες) αλλά και στο υπέδαφος (σπάνιες γαίες/ορυκτά).

Ως γνωστόν, από 1η Ιουλίου 2024 έχει αρχίσει το ουγγρικό εξάμηνο Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη την επόμενη, 2 Ιουλίου, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε, σίγουρα μετά από προηγούμενη συνεννόηση, το Κίεβο για να συνομιλήσει με τον Ζελένσκι και τέσσερις μέρες μετά, στις 6 Ιουλίου, βρέθηκε στη Μόσχα σε συνάντηση με τον Πούτιν.

O αμέσως επόμενος συνομιλητής του ήταν ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπινγκ. Επ’ αυτού μάλιστα, μερικές μέρες μετά, στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο Ούγγρος ΥΠΕΞ Πέτερ Σιγιάρτο εξέφρασε με μεγάλη αμεσότητα και σαφήνεια την ουγγρική πολιτική γραμμή: «Η Ουγγαρία δεν επιθυμεί και δεν υποστηρίζει το να μετατραπεί το ΝΑΤΟ σε μια αντικινέζικη συμμαχία».

Μία δήλωση που προέκυψε αμέσως μετά που οι νατοϊκοί ιθύνοντες, με προεξάρχοντες τους Αμερικανούς, αναφέρθηκαν σε μια προσεχή «επέκταση» του ΝΑΤΟ και στην νότιο-ανατολική Ασία, ανοίγοντας μέτωπο σύγκρουσης με τη Κίνα.

Όσο για τον Όρμπαν, συμπλήρωσε το πρώτο σκέλος των συναντήσεων του συνομιλώντας με το Τραμπ. Προηγουμένως όμως, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη Welt και στον Paul Ronzheimer, ο ίδιος είχε εξάρει τον ρόλο που στο έργο του παίζει ο Τραμπ, μάλλον εννοώντας όταν θα γίνει πρόεδρος την ΗΠΑ. Τόνισε ειδικά: «Η Κίνα διαθέτει ένα σχέδιο ειρήνης. Οι ΗΠΑ εκφράζουν μια πολεμική πολιτική. Και η Ευρώπη, απλά αντιγράφει την αμερικανική θέση».

Επίσης άσκησε ιδιαίτερη κριτική για την ανοησία των Δυτικών να διασπέρνουν άνοες ιδέες όπως ότι η Ρωσία δήθεν θα επιτεθεί σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ: «κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να δηλώσει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ» και όποιος προβάλλει αυτό το fake news δεν μπορεί να μη γνωρίζει τον βαθύ ορθολογισμό των ρωσικών ενεργειών εννοώντας πως είναι αυτός ο ορθολογισμός που αποκλείει μια ρωσική επίθεση σε ένα ΝΑΤΟ που είναι «μακράν η πιο ισχυρή στρατιωτική κοινότητα».

Αυτές οι πρωτοβουλίες του Όρμπαν, είχαν τεράστια απήχηση. Ο Αμερικανός πρέσβης στη Βουδαπέστη David Pressman εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ δηλώνοντας πως η επίσκεψη ήταν ένα «καλό σημάδι» και «δείγμα προόδου».

Απ’ την άλλη μεριά, η συνάντηση του Όρμπαν με τον Ουκρανό Πρόεδρο θορύβησε σφόδρα την νομενκλατούρα τω Βρυξελλών που ένοιωσε «θιγμένη» γιατί ο Ούγγρος premier «δεν ζήτησε την άδεια της», σαν να είναι κάποιο σχολιαρόπαιδο που ζητά την άδεια για να πάει στο WC!

Αμέσως μετά εκείνη με τον Πούτιν, εξαγρίωσε ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου είκοσι κοινοτικούς ηγέτες, πιστά υπάκουα υποταγμένα τσιράκια των χρυσοκάνθαρων της Επιτροπής, που εξέφρασαν την «οργή» τους για το «θράσος» του Ούγγρου(!) να παραβεί τους ευρω-αμερικανικούς κανόνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την συνδρομή στους Ουκρανούς.

Και ασφαλώς δεν μπορούμε να μην εξάρουμε το γεγονός ότι, οι καλομαθημένοι αυτοί χρυσοκάνθαροι των Βρυξελλών στην αδράνεια υπέρ της ειρήνης και στα yes sir των κοινοτικών εταίρων, πολύ δυσάρεστα εξεπλάγησαν με την άμεση κινητικότητα του Μαγιάρου Προέδρου, επιπλέον ούτε καν με τις «ευλογίες» της «συγκατάθεσή» τους όπως έκαναν ως τώρα οι διάφοροι ευρωπαίοι ηγέτες ντροπιάζοντας τις χώρες τους και την εθνική ανεξαρτησία τους.

Και ποιος ξέρει πόσο τους «εκνεύρισε» ακούγοντας τον Όρμπαν να λέει δημόσια και απαξιωτικά: «Δεν μπορείς να κάνει ειρήνη από μια άνετη πολυθρόνα στις Βρυξέλλες»!

Η αλήθεια όμως είναι μάλλον άλλη. Οι γραφειοκράτες του σώνει και καλά πολέμου των Βρυξελλών δεν ένοιωσαν τόσο «θιγμένοι» από την ενέργεια «χωρίς την άδεια τους» του Ούγγρου, όσο φοβήθηκαν μήπως «ξεπεραστούν» από κάποιον που τους χαλάει τα σχέδια, ειρηνοποιό επιπλέον, σαν τον «παρακατιανό φιλορώσο» Όρμπαν, χάσουν την πρωτοκαθεδρία στη σχέση συνομιλιών που έχουν με τον Ουκρανό Πρόεδρο-«παιδί τους» τους και διεθνώς ξεμπροστιαστούν με την αποκάλυψη των πολεμικών και οικονομικών τους τερτιπιών με την Ουκρανία.

Γιατί, όπως γνωρίζουμε, ο Όρμπαν εκτός από προνομιακός συνομιλητής του Πούτιν, είναι και ένθερμος θαυμαστής του Τραμπ ο οποίος εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια γι’ αυτόν σε πλείστες ευκαιρίες.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται όλο το «ζουμί» της υπόθεσης του «τριγώνου» Όρμπαν-Ζελένσκι-Πούτιν που μάλλον τρομοκράτησε την διεφθαρμένη ηγεσία της ΕΕ, έστω και στις τελευταίες της «εξάψεις» πριν παραδώσει τις πλούσιες «καρέκλες» της στους νέους επόμενους οι οποίοι ωστόσο δεν φαίνονται να είναι και τόσο διαφορετικοί, αν έχουμε υπόψη μας ότι η «αρχηγός» τους είναι εκείνη η ίδια που κατηγορείται για ουκ ολίγες ατασθαλίες ποινικού δικαίου με το θέμα των εμβολίων του Covid-19, των «συμφωνιών» με το CEO Pfizer Μπουρλά και άλλα τίνα «αγαθά».

Ένα τρίγωνο όμως που σε μερικούς μήνες ενδέχεται να γίνει «τετράγωνο» με την προσθήκη του Τραμπ. Διόλου απίθανο επίσης να αντικατασταθεί ο Ζελένσκι, ήδη αρκετά «καμένο χαρτί», με άλλον Ουκρανό «καλύτερο» συνομιλητή!

Βέβαια, έχει συμβεί και κάτι άλλο, παράξενο και παράδοξο, σχετιζόμενο με την επίσκεψη του Όρμπαν στο Κίεβο και μετά στη Μόσχα. Θύμωσαν οι Κοινοτικοί εξουσιαστές με τον Όρμπαν και τον κατηγόρησαν για πλείστα κακά. Κατανοητό.

Αλλά γιατί όμως δεν είπαν τίποτα για τον Ζελένσκι που δέχτηκε να τον δεχθεί;! Γιατί δεν κατηγόρησαν ευθέως και τον Ζελένσκι που κάθισε να συνομιλήσει με ένα «πουτινιακό» εχθρό τους;! Γιατί δεν κατηγόρησαν και τον Ζελένσκι που, κατά κάποιο τρόπο, πρόδωσε τους πάτρωνες του και ενέδωσε στη πρόταση συνάντησης με τον Όρμπαν;!

Σιωπή ιχθύος! Αλλά ως συνήθως, οι «δικοί» μας είναι πάντα «καλοί», έστω κι αν είναι κάποτε σκανδαλιάρικοι και μας στεναχωρούν. Δεν «δείχνουμε» στον κόσμο ότι μας ενοχλούν! Αλίμονο.

Ο «άλλος» όμως, ε ναι, μας ενοχλεί σφόδρα, ο άθλιος, και ακόμη πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε πως – και γνωρίζοντας τις «τάσεις» του Τραμπ – σε λίγους μήνες αυτός ο «άλλος» ο Όρμπαν μπορεί να είναι – να γίνει – προνομιακός συνομιλητής και του Αμερικανού Προέδρου και τότε… χαιρέτα μου τον πλάτανο για τους μικρούς Κοινοτικούς!

Η Πρόεδρος της περίφημης «Κομισιόν», οι «κομισάριοι-‘υπουργοί’» τη και οι διάφοροι Μακρόν, Σολτς, Μελόνι, Σάντσεζ, Στάρμερ θα μπορούν να πάνε περίπατο και έτσι όλες οι entrées τους στην Ουκρανία να πάνε χαμένες, όπως και όλα τα πολεμικά τους κέρδη, ως και η ανόητη υστεροφημία τους, όταν θα «σφίξουν τα λουριά» και όλοι αυτοί θα βρεθούν «έκθετοι» και το «τετράγωνο» θα θέσει τέρμα στο μακελειό που πριν από δυόμιση χρόνια ανόητα δρομολόγησαν ο ελλιπής Μπάιντεν με τα κοινοτικά «κολλητήρια» του, ίσως όχι τόσο και μάλλον όχι μόνο «για να μπουν στο μάτι» της Ρωσίας, όσο προπαντός για να «βουτήξουν» τα απέραντα πλούτη της Ουκρανίας, η πλουσιότερα χώρα της Ευρώπης, όπως θα δούμε στη συνέχεια τώρα!

Μη ξεχνάμε πως, αμέσως μετά την ανατροπή του Γιανούκοβιτς το 2014, άρχισαν να πλημμυρίζουν την Ουκρανία δεκάδες ξένοι «επενδυτές» και αγροτικές επιχειρήσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ (ας είναι καλά ο γιος Μπάιντεν) προσπαθώντας να καταλάβουν όσο περισσότερο χώρο μπορούσαν στον ουκρανικό γεωργικό τομέα.

Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν ex abrupto, εκ του τίποτα. Χρονικά, σε πολύ σύντομο διάστημα, προηγήθηκαν τα άφθονα δάνεια που εισέρρευσαν από την ΕΕ με κύριους και υποχρεωτικούς όρους μια πλειάδα «ρυθμίσεων» του αγροτικού ουκρανικού κόσμου οι συνέπειες των οποίων δεν μπορούσαν να είναι παρά η γενική απορρύθμιση όλων των γεωργικών προγενέστερων καταστάσεων και ιδιοτήτων.

Με αυτόν τον τρόπο άρχισε με καταιγιστικούς ρυθμούς και η εκποίηση όλο και πιο εκτεταμένων αγροτικών ουκρανικών εκτάσεων σε ξένες εταιρείες δημιουργώντας μια ανεξέλεγκτη συγκέντρωση αγροτικής γης στη κυριαρχία δυτικών πολυεθνικών, κάτι που συρρίκνωσε τα μέγιστα το εύρος της ιδιωτικής προσωπικής ιδιοκτησίας έως την σχεδόν πλήρη εκμηδένιση της μη μπορώντας αυτή να αντικρούσει τα νομικά και θεσμικά εργαλεία που βάλθηκαν σε ισχύ με το πρόσχημα της ύπαρξης μιας παγκόσμιας διατροφικής επισφάλειας και επομένως δήθεν την ανάγκη ο αγροτικός τομέας να πάψει να βρίσκεται αντι-οικονομικά στα χέρια των μικρών αγροτών και να πρέπει να διαχειριστεί οργανικά από μεγάλες έμπειρες οργανώσεις για την διασφάλιση της ευημερίας, την εξέλιξη και έλεγχο του συνόλου των γεωργικών απαραιτήτων πόρων.

Έτσι οι ξένες εταιρείες, ειδικά αμερικανικές, αλλά και αρκετά λιγότερο ευρωπαϊκές, σήμερα έχουν υπό την κατοχή τους πάνω από 3½ εκατομμύρια εκτάρια ουκρανικής γης, μια γη η οποία αποτελεί το 1/3 του συνόλου των γεωργικών γαιών της Ευρώπης!

Ήδη προπολεμικά (πριν από το 2022) η «επιχείρηση ουκρανική γη» είχε αρχίσει και ταυτόχρονα είχε αρχίσει και η «αιτία» του λόγου που βλέπουμε τώρα πόσο πολύ οι Ευρωπαίοι είναι «κολλημένοι» στην Ουκρανία με τον φόβο μήπως τη χάσουν και πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Και καταλαβαίνουμε επίσης καλά γιατί αυτή η «πουλημένη Ουκρανία» είναι και έγινε τόσο πολύτιμη για τους Δυτικούς ευρω-αμερικανούς που με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να αποδεχτούν μια ήττα στον πόλεμο η οποία ενδεχομένως να τους στερήσει ανυπολόγιστα κέρδη!

Κιόλας πριν από το 2022 μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές είχαν αγοράσει 170.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης, δηλαδή το 28% του συνόλου των 603.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της Ουκρανίας.

Σήμερα διόλου απίθανο η μισή Ουκρανική γη να είναι αμερικανική!

Βεβαίως τα χρήματα από όλες αυτές τις τεράστιες πωλήσεις δεν ξέρουμε σε ποιες τσέπες κατέληξαν. Το γεγονός είναι πως η πώληση συνεχίζεται, απ’ ό, τι φαίνεται, ανεξάρτητα από τις εκατόμβες ζωών στα πεδία των μαχών.

Καμία σημασία, αφού εκείνο που ενδιαφέρει τους ξένους Δυτικούς είναι η ιδιοκτησία και εκμετάλλευση τόσης εύφορης καλλιεργήσιμης γης.

Επομένως, ούτε λόγος να γίνεται για ειρήνη, μιας και ο πόλεμος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ό, τι καλύτερο: ο Ζελένσκι πουλά ουκρανική γη και εισπράττει χρήματα και όπλα για να διώξει δήθεν τους Ρώσους, άσχετο κι αν ποιος ξέρει πόσα από τα χρήματα «φουσκώνουν» τσέπες επισήμων και πόσα όπλα πουλιούνται αδρά!

Και ναι, η αλήθεια είναι ότι ο Ζελένσκι θα ήθελε να τους διώξει από την Κριμαία και το Ντονμπάς, όχι όμως για «αισθηματικούς ουκρανικούς λόγους», αλλά πολύ πεζά γιατί αυτές οι δύο μεγάλες περιοχές είναι και οι πιο πλούσιες και παραγωγικές, και όντας υπό ρωσική κατοχή, δεν μπορεί να τις πουλήσει στους ευρω-αμερικανούς για να εισπράξει ένα πακτωλό δολάρια και ευρώ.

Είπαμε: όλη η ιστορία για το πάπλωμα.

Και το «ουκρανικό πάπλωμα» είναι ένα απέραντο «φιλέτο» ανεκτίμητης αξίας όχι μόνο στην επιφάνεια του (γεωργία/καλλιέργειες) αλλά και στο υπέδαφος (σπάνιες γαίες/ορυκτά).

Πού να φύγει κανείς απ’ εκεί! Δε παν να πεθάνουν όλοι οι Ουκρανοί! Αρκεί να μείνει η γη!

Ο Τραμπ, ως τώρα τουλάχιστον, φαίνεται πως είναι ο μόνος που αυτές οι σκέψεις δεν τον απασχολούν, ή τουλάχιστον ως τώρα αυτό έδειξε, και ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τη σφαγή.

Όχι μόνο για τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ η παύση του πολέμου δεν μπορεί παρά να είναι ό, τι καλύτερο για τα οικονομικά «τεφτέρια» τους που όλο και περισσότερο παραπαίουν.

Μακάρι! Γιατί πολύ φαίνεται πως μερικοί στο ΝΑΤΟ βιάζονται να τα τινάξουν όλα στον αέρα πριν από το προσεχή Νοέμβριο έτσι ώστε ο Τραμπ να βρεθεί σε φοβερή αναμπουμπούλα.

Η ελπίδα είναι κάποιοι άλλοι συνετοί να κατορθώσουν να τους σταματήσουν πριν είναι αργά.

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

…………………………………………………………………………….

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube