Ο Καναδάς καλεί τους υπηκόους του να εγκαταλείψουν το Λίβανο

Ο Καναδάς καλεί τους υπηκόους του να εγκαταλείψουν το Λίβανο

ροσέξαμε ότι με ανακοίνωσή της, η Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Melanie Joly, ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2024, κάλεσε τους Καναδούς να εγκαταλείψουν το Λίβανο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

«Η ασφάλεια των Καναδών στο σπίτι και στο εξωτερικό είναι η πρώτιστη προτεραιότητα του Καναδά.

H κατάσταση ασφάλειας στο Λίβανο γίνεται ολοένα και πιο ασταθής και απρόβλεπτη λόγω της παρατεταμένης και κλιμακούμενης βίας μεταξύ της Hezbollah και του Ισραήλ και μπορεί να χειροτερέψει περισσότερο δίχως προειδοποίηση.

Το μήνυμά μου προς τους Καναδούς υπήρξε ξεκάθαρο από την αρχή της κρίσης στη Μέση Ανατολή: δεν είναι ο καιρός για ταξίδι στο Λίβανο. Και για τους Καναδούς τώρα στο Λίβανο, είναι ώρα να φύγουν, ενόσω υπάρχουν εμπορικές πτήσεις».

Η ανακοίνωση συνεχίζει και τονίζει ότι αν αυξηθεί η ένοπλη σύγκρουση μπορεί να επηρεάσει την αποχώρησή τους από τη χώρα και την ικανότητα των προξενικών υπηρεσιών προς αυτούς. Και οι Καναδοί να κάνουν σίγουρο ότι έχουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα σε τάξη και ασφαλή. Και παραχωρεί η ανακοίνωση τηλέφωνο και ιμειλς.

https://www.canada.ca/en/global-affairs/news/2024/06/minister-of-foreign-affairs-urges-canadians-to-leave-lebanon-while-they-can.html

https://www.international.gc.ca/country-pays/lebanon-liban/beirut-beyrouth.aspx?lang=eng

 

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube