ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 10 Ιουλίου 2024

«Ντρίπλα» Ζελένσκι για τον Τραμπ: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει αν εκλεγεί»

«Ντρίπλα» Ζελένσκι για τον Τραμπ: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει αν εκλεγεί»

REUTERS/Kevin Mohatt

Ο Ουκρανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει πώς βλέπει μια νίκη του Τραμπ τον Νοέμβριο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με έναν διπλωματικό ελιγμό απέφυγε να απαντήσει τι θα γίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Δεν τον γνωρίζω πολύ καλά. Δεν ξέρω. Είχα συναντήσεις μαζί του, είχαμε καλές συναντήσεις όταν ήταν πρόεδρος. Αλλά δεν ζήσαμε μαζί τον πόλεμο», είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Ρόναλντ Ρέιγκαν στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της συνόδου του NATO.

«Δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνει αν είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν ξέρω», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι, μιλώντας στα αγγλικά.

«Μην περιμένετε όλοι τον Νοέμβριο»
Κάλεσε ωστόσο την αμερικανική πολιτική ηγεσία να μην «περιμένει» τις εκλογές του Νοεμβρίου για να υποστηρίξει τη χώρα του σθεναρά.

«Οι πάντες περιμένουν τον Νοέμβριο. Οι Αμερικανοί περιμένουν τον Νοέμβριο, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στον Ειρηνικό, όλος ο κόσμος περιμένει τον Νοέμβριο και, μιλώντας ειλικρινά, ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν επίσης περιμένει τον Νοέμβριο». Όμως «είναι καιρός να βγούμε από τις σκιές, να λάβουμε σθεναρές αποφάσεις (…), να δράσουμε κι όχι να περιμένουμε τον Νοέμβριο ή οποιονδήποτε άλλον μήνα», επέμεινε ο ουκρανός πρόεδρος.

Ναυτεμπορική

 

Ο πρώην πρόεδρος και οι σύμμαχοί του, από την πλευρά τους, επιμένουν ότι οι φόβοι είναι υπερβολικοί και πηγάζουν από την άδικη εχθρότητα προς τον πρώην πρόεδρο. Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την εμπλοκή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, εφόσον τα κράτη μέλη πληρούν τους στόχους των αμυντικών δαπανών και συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην άμυνα της Ουκρανίας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Politico

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube