Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διευκρίνησε ότι η πρόταση της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, την οποία απέρριψε σχετιζόταν με το άνοιγμα οδοφραγμάτων.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η πρόταση απορρίφθηκε αφού είχε προηγηθεί η απόρριψη, από την τουρκική πλευρά, του ανοίγματος δύο οδοφραγμάτων, ενός που πρότεινε η ελληνοκυπριακή και ενός που είχε προτείνει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η τελική πρόταση αφορούρε μονομερές άνοιγμα της Μιας Μηλιάς, ενώ η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς προνοούσε, παράλληλο άνοιγμα της Μιας Μηλιάς και του οδοφράγματος είτε στο Πυρόι, είτε στην περιοχή Πύργου.

Στη συνέντευξη στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η δημιουργία προοπτικών για επανέναρξη των συνομιλιών παρά η επίρριψη ευθυνών από την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ποτέ δεν τέθηκε στον ίδιο, από οποιοδήποτε συνομιλητή του, θέμα συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κύπρου.

Πηγή: riknews