ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 12 Ιουλίου 2024

Μακρόν: Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί

Μακρόν: Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί

Μακρόν για γκάφες Μπάιντεν: Όλοι κάνουμε λάθη

«Θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε για όσο χρειαστεί. Σε αυτό το πνεύμα λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις εδώ στην Ουάσιγκτον ώστε η υποστήριξή μας να έχει διάρκεια και να προχωρήσουμε προς την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO», δήλωσε στη συνέντευξη μετά το πέρας της συνόδου.

Μακρόν για Μπάιντεν: Όλοι κάνουμε λάθη

Επίσης, σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δέχεται έντονη πίεση να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Μακρόν δήλωσε πως του φάνηκε να έχει απόλυτο «έλεγχο», να είναι «ακριβής» στους φακέλους που συζητήθηκαν, τους οποίους «γνωρίζει καλά».

«Όλοι μας κάνουμε lapsus», φραστικά λάθη, διαβεβαίωσε ο κ. Μακρόν τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου, σχολιάζοντας τη γκάφα που διέπραξε νωρίτερα ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, προσφωνώντας τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «πρόεδρο Πούτιν», προτού σπεύσει να διορθώσει τον εαυτό του.

«Έχει συμβεί και σ’ εμένα, και μπορεί να μου συμβεί ξανά αύριο. Θα ζητούσα την επιείκειά σας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube