Λάζαρος Μαύρος: Τι μας λέει ο Νασράλα;

Λάζαρος Μαύρος: Τι μας λέει ο Νασράλα;

Η «προσφορά» της… Χεζμπολάχ

ΙΔΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και αρπάξτε την γρήγορα «ώσπου εν’ βραστόν το σίδερον» κ.κ. Κυβερνώντες εν Κύπρω και εν Ελλάδι. Την έχει προσφέρει από τον γειτονικό Λίβανο η Χεζμπολάχ, με τις πολεμικές της απειλές εναντίον μας. Τις συγκεκριμένες απειλές για πολεμικά πλήγματα και δη «χωρίς κανόνες και χωρίς περιορισμούς» όπως το διευκρίνισε, τις εκφώνησε την Τετάρτη 19 Ιουνίου σε παγκόσμιο ακροατήριο, ευθέως κι απερίφραστα, ο ισλαμιστής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

– Απειλές πολέμου στρεφόμενες εναντίον του Δυτικού κόσμου στο θεωρούμενο από τους πέριξ εχθρικούς ισλαμιστές ως ενός απ’ τα προπύργια της Δύσης στην εγγύτερη της φλεγόμενης Μέσης Ανατολής περιοχή της Μεσογείου, την Κυπριακή Δημοκρατία. Στην οποία καταλογίζουν τις φιλικές της σχέσεις με τον ισραηλινό τους εχθρό.

– Σπεύσατε λοιπόν τώρα – όχι αύριο – για την αναγκαία, ταχύτατη και επωφελέστερη αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας, υπέρ της Αμυντικής Θωράκισης της Κύπρου.

– «Ήβρες το σύκο σήκωστο πριν το σηκώσουν άλλοι», λέει η λαϊκή σοφία. Το γνωματεύει επιστημονικότερα και η στρατηγική:

1. ΖΗΤΗΣΤΕ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ την κατεπείγουσα παράδοση στην Εθνική Φρουρά τού αποτελεσματικότερου θόλου αντι-πυραυλικής άμυνας για τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

2. ΣΤΕΙΛΤΕ αμέσως από την Ελλάδα τις αναγκαίες μονάδες του ελλα-δικού μας Πολεμικού Ναυτικού, να περιπολούν φρουρά στα νερά του Πρωταρά, στην Αγία Νάπα, στη Λάρνακα, στο Ζύγι, στο Μαρί…

3. ΣΤΕΙΛΤΕ από την Ελλάδα να μετασταθμεύσουν στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» της Πάφου, τις απαραίτητες για την αεροπορική άμυνα μοίρες της ελλα-δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας.

4. ΤΡΕΞΤΕ τάχιστα να θέσετε επιτέλους σε επαναλειτουργία το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, από την Θράκη και το Αιγαίο μέχρι την πολυτιμότερη κυπριακή προίκα του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το ελληνικό καθήκον σαφώς – σαφέστατα, εξ αντιδιαστολής – υποδεικνύουν και οι τουρκικές επιπρόσθετα και επικινδυνότερα απειλητικές δηλώσεις που εκτόξευσε, σπεύδοντας ν’ αρπάξει τη σκυτάλη από την ισλαμιστική Χεζμπολάχ, ο υπουργός Εξωτερικών της ισλαμιστικής και νεο-οθωμανικής Τουρκίας Χακάν Φιντάν, Τρίτη 25 Ιουνίου: «Δεν θα ωφελήσει ούτε την Κύπρο, ούτε την Ελλάδα, το γεγονός ότι αυτός ο τόπος (η Κύπρος) και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή […] Θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει», δήλωσε στο «Χαμπέρ-τουρκ» ο επιστήθιος του Ερντογάν. Και είναι επικινδυνότερες οι απειλές του διότι βρίσκεται πάνοπλος εντός των τειχών  με τον συνεχιζόμενο 50 χρόνια Αττίλα – Κατακτητή επί των βορείων εδαφών της Κύπρου.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ούτε τους αιμοδιψείς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ, ούτε βέβαια και τους καραδοκούντες Τούρκους επεκτατιστές, οι σεβόμενες τους διεθνείς κανόνες συντελούμενες ανθρωπιστικές βοήθειες προς τους δύσμοιρους Παλαιστινίους τής μακελεμένης Γάζας, θυμάτων της Χαμάς και του Ισραήλ, που υλοποιεί, ως εγγύτερη γέφυρα διόδου τροφοδοσίας αμάχων, με τις θαλάσσιες επιχειρήσεις «Αμάλθεια», η Κυπριακή Δημοκρατία. Μήτε τους πείθουν οι καλές διακρατικές σχέσεις που διατηρεί η Κύπρος και με όλα σχεδόν τα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του ατυχέστατου Λιβάνου, ο οποίος τελεί σε αιχμαλωσία τής εκεί ενεδρεύουσας σε διατεταγμένη αποστολή ενόπλου προγεφυρώματος τού ιρανικού χομεϊνισμού, της ίδιας της Χεζμπολάχ.

ΟΥΤΕ ασφαλώς δύνανται να αποτρέψουν, στην πράξη και επί του πεδίου, τις πολεμικές και τρομοκρατικές απειλές των εν λόγω ισλαμιστών κατά της Κύπρου, οι κατευναστικές δηλώσεις, οι ανθρωπιστικές απολογητικές εξηγήσεις, ή ακόμη και τα «έπεα πτερόεντα» των διακηρύξεων περί αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ κοκ προς την Λευκωσία.

– Η ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ της διπλωματίας των υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδος, οι καρποφόρες διακρατικές σχέσεις αμφοτέρων των κρατών και οι αποδοτικές συνεννοήσεις που διατηρούν ως μέλη, εταίροι και σύμμαχοι στους διεθνείς οργανισμούς, συνεισφέρουν βεβαιότατα στην παγκόσμια προβολή της νομιμότητας και της χρησιμότητας των πράξεων Λευκωσίας και Αθηνών στην φλεγόμενη γειτονιά.

– ΑΛΛ’ αυτό το πλεονέκτημα ουδόλως ανακόπτει τα επιθετικά σχέδια και τις πολεμικές απειλές των αποφασισμένων για «χωρίς κανόνες και περιορισμούς» ισλαμιστών τρομοκρατών τής εμπόλεμης περιοχής, ούτε και της καραδοκούσας για να εισβάλει «μια νύκτα ξαφνικά» Τουρκίας.

ΜΟΝΟ η ενταύθα παρούσα με πλήρη επάρκεια επί κυπριακού εδάφους, θάλασσας και αέρα, άμεση προβολή πανέτοιμης, πειστικής και αποφασιστικής ελληνικής στρατιωτικής ΙΣΧΥΟΣ, δύναται να αποτρέψει εμπράκτως την υλοποίηση των πολεμικών απειλών και των μεν και της δε.

– Αυτή και μόνο η Ισχύς συγκροτεί το αξιόπιστο της ασφάλειας και της σταθερότητας, για την περιφρούρηση της ειρήνης στο νησί, εντός της πέριξ ανειρήνευτης και αιμάσσουσας περιοχής. Όπου, δυστυχώς, εύκολα καθίσταται προβλέψιμη η πιθανότητα τής κατά πολύ χειροτέρευσης των επικείμενων πολεμικών συρράξεων. Πολύ πιθανότερη είναι η επιδείνωση παρά η ειρήνευση.

ΔΙΟΤΙ, αλίμονο: Από την έναρξη τής εισβολής τής Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία, 24η Φεβρουαρίου 2022, («κατά το ανθρώπινον τοιούτων και παραπλήσιων έσεσθαι» του Θουκυδίδη Α-22) όπως περίπου και η βίαιη ναζιστική προσάρτηση της Σουδητίας της Τσεχοσλοβακίας από τη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ και η ανοχή της από τους Αγγλο-Γάλλους με το Σύμφωνο του Μονάχου 30 Σεπτεμβρίου 1938 ως προεόρτιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σηματοδοτεί και τα νυν προεόρτια ενός Γ΄ Παγκ. Πολέμου.

– Με διασπορά των πολεμικών συρράξεων στις κατά τόπους στοιβαγμένες από χρόνια πυριτιδαποθήκες ασίγαστου μίσους, ανεπούλωτων και αιμασσουσών παλαιών ανοικτών πληγών και ασυμβίβαστα αντιμαχομένων εθνικών συμφερόντων και γεωστρατηγικών επεκτατικών επιδιώξεων, φορτιζομένων κι από φανατικά θανατηφόρο τυφλό θρησκευτικό μίσος, αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες παγκόσμιας κατρακύλας: Από τα χειρότερα στα χείριστα.

ΕΠΙΜΟΝΑ και συστηματικά επιβουλευόμενη εδάφη κι εναέριους χώρους και θάλασσες και υποθαλάσσια κοιτάσματα των άλλων στην περιοχή, για να αναστηλώσει την νεο-οθωμανική της ηγεμονία και να καταστεί μία των υπερδυνάμεων, φροντίζει να επιδεικνύεται η Τουρκία. Προπαρασκευαζομένη και καραδοκούσα για τις ευνοϊκότερες περιστάσεις επεκτατισμού προς τα «σύνορα της καρδιάς της». Μονίμως και πρωτίστως εναντίον του Ελληνισμού, στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Θράκη.

– Θρηνούσα αλλά και διδασκομένη από τα ολέθρια παθήματα των Νεοτούρκων κατά τον Α΄ Παγκ. Πόλεμο (1914-1918) που προκάλεσαν τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και από την επιτήδεια ουδετερότητα των Κεμαλιστών κατά τον Β΄ Παγκ. Πόλεμο που της στέρησαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, η Τουρκία τού επί 22ετία επίδοξου νεο-σουλτάνου Ερντογάν, υλοποιεί συστηματικά πολιτική καραδοκούντος επιτήδειου επαμφοτερίζοντος εκκρεμούς μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Για να εισπράττει και εξ Ανατολών και εκ Δυσμών. Με την αυτοπεποίθηση που διαχρονικά αποταμιεύει κυρίως από την αδιόρθωτα επαναλαμβανόμενη Κατευναστική Στάση, τα Φοβικά Σύνδρομα και τα Ηττημένα Μυαλά Αθηνών και Λευκωσίας…

Λάζ.Α.Μαύρος

 

ΛΕΖΑΝΤΑ:

Την σκυτάλη από τον Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έσπευσε ν’ αρπάξει ο Χακάν Φιντάν υπ.Εξ. της Τουρκίας εναντίον και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube