Κουρδικά χτυπήματα! Τα ”Παιδιά της Φωτιάς” καίνε την Τουρκία

Κουρδικά χτυπήματα! Τα ”Παιδιά της Φωτιάς” καίνε την Τουρκία

Οι φωτιές που καίνε την Τουρκία εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον σε συντριπτικό ποσοστό, είναι εμπρησμοί Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι εκδικούνται με αυτόν τον τρόπο τους βομβαρδισμούς της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και το κόψιμο ελαιόδεντρων σε περιοχές κουρδικών περιοχών σε Ιράκ και Βόρεια Συρία.

Τα “Παιδιά της Φωτιάς” μια κουρδική οργάνωση εντός Τουρκίας ανέλαβε την ευθύνη για πολλές φωτιές που κατέκαψαν τα δάση στην γειτονική χώρα όλο το τελευταίο διάστημα.

«Οι μονάδες μας πυρπόλησαν δάση στο Χατάυ, το Φέκε, το Ντικίλι και την Σμύρνη, ως εκδίκηση για τους ελαιώνες που λεηλατήθηκαν σε Αφρίν και Σιρνέξ, στα οποία οι Τούρκοι κόβουν τα δέντρα μας και λεηλατούν την κουρδική φύση με εντολές από το τουρκικό φασιστικό καθεστώς», αναφέρει η ανακοίνωση της κουρδικής οργάνωσης.

“Χιλιάδες δέντρα κόπηκαν ή πυρπολήθηκαν από τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στα χωριά της περιφέρειας Ράτζο, στο κατεχόμενο Αφρίν”, αναφέρουν κουρδικές πηγές.

Οι Τούρκοι κόβουν τα ελαιόδεντρα με στόχο τον εξαναγκασμό σε φυγή, των Κούρδων και Σύριων κατοίκων, σε μια τακτική που θυμίζει έντονα Οθωμανική περίοδο.

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube