ΗΠΑ 9 Ιουλίου 2024

Κορυφαίοι Γερμανοί γιατροί κρούουν τον κώδωνα για την υγεία του Μπάιντεν: Αδύνατο να φέρει εις πέρας μία δεύτερη θητεία

Κορυφαίοι Γερμανοί γιατροί κρούουν τον κώδωνα για την υγεία του Μπάιντεν: Αδύνατο να φέρει εις πέρας μία δεύτερη θητεία

Όλα δείχνουν ότι είναι σοβαρά άρρωστος, σύμφωνα με τους γιατρούς – «Τα συμπτώματά του έχουν επιδεινωθεί γρήγορα»

Νωθρότητα στο βάδισμα, κινήσεις σε αργό ρυθμό, ένα ανέκφραστο πρόσωπο με τις προτάσεις του μερικές φορές να μην βγάζουν νόημα. Κορυφαίοι Γερμανοί γιατροί δηλώνουν στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που θέλει να παραμείνει στον Λευκό Οίκο, είναι σοβαρά άρρωστος.
Προειδοποιούν ακόμη ότι τα συμπτώματά του έχουν επιδεινωθεί ταχύτατα και ότι είναι αδύνατον να φέρει εις πέρας μία δεύτερη θητεία.
Μετά την πλήρως αποτυχημένη εμφάνισή του στην πρώτη τηλεμαχία έχοντας απέναντι τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, ένθερμοι υποστηρικτές όπως και πολέμιοι του Μπάιντεν διερωτώνται τι συμβαίνει με την κατάσταση του 81χρονου προέδρου των ΗΠΑ.

Ποιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο;
Στην εφημερίδα BILD, κορυφαίοι Γερμανοί γιατροί μιλούν ανοιχτά για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της προχωρημένης ηλικίας του ή εάν μια ασθένεια ευθύνεται για τον τρόπο που κινείται στις δημόσιες εμφανίσεις του.
Ο καθηγητής Γκερεόν Νέλες, που ειδικεύεται στη νευρολογία και είναι επικεφαλής της Επαγγελματικής Ένωσης Νευρολόγων στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Μπάιντεν έχει προβλήματα υγείας. Και μάλιστα αυτά δεν οφείλονται στην ηλικία του, στο γεγονός δηλαδή ότι είναι 81 ετών.
«Με όλη τη δέουσα προσοχή έχω ήδη παρατηρήσει μια υπομιμία (μειωμένη ικανότητα έκφρασης στο πρόσωπο των συναισθημάτων, όπως χαρά, λύπη κ.ά.) στον πρόεδρο Μπάιντεν, δηλαδή το ανέκφραστο πρόσωπό του σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του. Υπάρχει και η λεγόμενη δυσαρθρία (σχετίζεται με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα), με το άτομο να εμφανίζει προβλήματα στην προφορική επικοινωνία εξαιτίας αδυναμίας ή έλλειψης συντονισμού του μυικού συστήματος. Γι΄αυτό και πολλές φορές, ο Μπάιντεν φαίνεται να τελεί υπό σύγχυση και ο τόνος της φωνής του είναι τραχύς».
Αν και δεν αποκλείει ότι ο Μπάιντεν μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, ο Γερμανός ειδικός δε είναι σίγουρος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα έχει περιορισμένες σωματικές ικανότητες αλλά έχει ψυχική διαύγεια.
Επιπλέον, δεν είναι γνωστό «σε ποιο βαθμό ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και, εάν χρειαστεί, υπό φαρμακευτική αγωγή», προειδοποιεί ο καθηγητής Δρ. Γκερεόν Νέλες.
«Είναι απίθανο να συνεχίσει ως πρόεδρος των ΗΠΑ για άλλα τέσσερα χρόνια», εξηγεί από την πλευρά του ο καθηγητής Κριστόφ Κλάινσιτς, Διευθυντής Νευρολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν:
«Τα συμπτώματά του υποδηλώνουν μια νευροεκφυλιστική ασθένεια που παραπέμπουν στη νόσου του Πάρκινσον».
Ο Γερμανός καθηγητής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις παγωμένες εκφράσεις του προσώπου του, στη διαταραχή βάδισης, την ήρεμη φωνή και τις αυξομειώσεις της εγρήγορσης στις κινήσεις του. Τα συμπτώματα εμφανίζονται «αρκετά έντονα» και έχουν «επιδεινωθεί σχετικά γρήγορα».
Ο καθηγητής Κλάινσιτς πιστεύει ότι ο Μπάιντεν πάσχει από συναφές σύνδρομο της ασθένειας του Πάρκινσον: ειναι πιθανή η προϊούσα υπερπυρηνική παράλυση (PSP), η πολλαπλή ατροφία συστημάτων (MSA) ή η άνοια του σώματος Lewy».
Ο ίδιος υπογραμμίζει επίσης ότι δυστυχώς, αυτές οι ειδικές μορφές δύσκολα ανταποκρίνονται σε κλασικά φάρμακα για τη νόσο Πάρκινσον και τα συμπτώματα γρήγορα επιδεινώνονται.
«Ότι κι αν είναι, νομίζω ότι είναι απίθανο να μπορέσει να παραμείνει στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ για μία ακόμη τετραετία».
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος παραδέχθηκε χθες ότι ο Μπάιντεν έχει υποβληθεί σε νευρολογική εξέταση κι ότι δεν ακολουθεί θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον.
Σύμφωνα πάντως με την Washington Times, όπως και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, περίπου δέκα φορές από το 2022 έχει επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο νευρολόγος, που ειδικεύεται στη νόσο του Πάρκινσον, τροφοδοτώντας τις φήμες ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ, έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για τη νόσο.
Το θέμα της υγείας του Αμερικανού προέδρου έφερε σε δύσκολη θέση και την «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.
Η Τζιλ Μπάιντεν βομβαρδίστηκε χθες από ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν θα παραμείνει στο αξίωμά του ο σύζυγός της.
«Μην μου φωνάζετε», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένη η Τζιλ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Post.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube