Κωνσταντίνος Γρίβας: Τα καραγκιοζιλίκια περί ήρεμων νερών κατέρρευσαν παταγωδώς!

Κωνσταντίνος Γρίβας: Τα καραγκιοζιλίκια περί ήρεμων νερών κατέρρευσαν παταγωδώς!

Κωνσταντίνος Γρίβας: Εξόχως παρανοϊκό αφήγημα! Ποιά ήρεμα νερά; Όλα αυτά ήταν καραγκιοζιλίκια και τώρα κατέρρευσαν παταγωδώς. Γιατί είχαμε μία δια των όπλων αμφισβήτηση και αποδόμηση της ελληνικής ΑΟΖ, όπως έχει συμφωνηθεί με την Αίγυπτο. Το βασικό είναι, ότι είχαμε πολεμική απειλή από πλευράς Τουρκίας σε έναν χώρο αναντίρρητης ελληνικής κυριαρχίας. Ενέργεια που δεν πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά, αλλά ως κομμάτι μιας συνεχούς προσπάθειας να αποδομήσει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Γιατί είναι πολύ σοβαρή; Γιατί έστειλε πολεμικά πλοία σε χώρο μεταξύ 6 και 12 ν.μ. Αυτός ο χώρος δεν παύει να αποτελεί δυνάμει εθνικός χώρος, τον οποίο έχεις δικαίωμα και νομική υποχρέωση να τον υπερασπιστείς. Νομικά αμφισβητεί και την κυριαρχία επί του εδάφους.

Δεν είναι απλά πρόκληση. Είναι κομμάτι ενός ευρύτερου ολοκληρωτικού πολέμου που ασκεί η Τουρκία στην Ελλάδα. Είναι προσπάθεια της Άγκυρας να εξασφανίσει την Ελλάδα. Αμφισβητεί την ύπαρξή της χώρας μας, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube