Κωνσταντίνος Γρίβας στο SLpress: Η επίθεση των αρχουσών ελίτ στη δυτική δημοκρατία και η απόπειρα κατά Τραμπ

Κωνσταντίνος Γρίβας στο SLpress: Η επίθεση των αρχουσών ελίτ στη δυτική δημοκρατία και η απόπειρα κατά Τραμπ

Στο εξαιρετικό του άρθρο στο SLpress ο Καθηγητής Γιώργος Χριστάκος αποδίδει πολύ ορθά την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, σε μια εκστρατεία δαιμονοποίησης του πρώην Αμερικανού προέδρου από τις αμερικανικές εξουσιαστικές ελίτ.

Η απόπειρα δολοφονίας ήταν απλά η κορύφωση μιας προσπάθειας πολιτικής εξόντωση του Τραμπ, η οποία άγγιζε ήδη πριν από χθες τα όρια της συνταγματικής εκτροπής και από χθες έχει εισέλθει σε πρωτοφανή επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή, φυσικής πλέον και όχι μόνο πολιτικής, εξόντωσης του Αμερικανού πρώην προέδρου, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας αποδόμησης του πιο θεμελιώδους στοιχείου της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και μερικά χρόνια στον Δυτικό Κόσμο. Και το στοιχείο αυτό που έχει τεθεί στο στόχαστρο είναι αυτό της λαϊκής εντολής.

Όπως λέει και το όνομά της, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία υποτίθεται ότι οι πολιτικές ηγεσίες αντιπροσωπεύουν το πλειοψηφικό κομμάτι των πολιτών. Άρα, η αρχή της πλειοψηφίας θεωρείται θεμέλιο της δημοκρατίας. Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και οι πολίτες εν συνόλω, που συνιστούν το εκλογικό σώμα, μπορούν να επιλέξουν αδέσμευτα και ελεύθερα το ποιος θέλουν να τους αντιπροσωπεύσει στο κοινοβούλιο, στην προεδρία της χώρας κλπ, ανάλογα με το πολιτειακό και πολιτικό σύστημα κάθε χώρας.

Οι πολίτες, ο λαός, θεωρείται ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και πάνω στις επιλογές των πολιτών εδράζεται η εξουσία των κυβερνώντων. Ο λαός, υποτίθεται ότι, είναι ο πολιτικός κυρίαρχος και οι κυβερνώντες αυτοί που τον εκφράζουν, ανάλογα βέβαια και με τους κανόνες με τους οποίους διεξάγονται οι εκλογές και προκύπτει ο νικητής σε κάθε χώρα. Γενικώς όμως, θεωρείται πως η εξουσία πηγάζει από τον λαό, υπηρετεί τον λαό, νομιμοποιείται από τον λαό και ο πολιτικός χάρτης διαμορφώνεται από τον λαό και μόνο από τον λαό. Το δε δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όλων των πολιτών θεωρείται συνακόλουθα αυτονόητο και αναντίρρητο στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ SLPRESS.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube