REAL TIME |

ΗΠΑ 29 Ιουλίου 2024

Κίνα σε ΗΠΑ-Ιαπωνία: “Σταματήστε να βλέπετε φανταστικούς εχθρούς”

Κίνα σε ΗΠΑ-Ιαπωνία:  “Σταματήστε να βλέπετε φανταστικούς εχθρούς”

ΗΠΑ και Ιαπωνία κατήγγειλαν τις κινεζικές δραστηριότητες στη Νότια Σινική Θάλασσα

Η Κίνα ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία “να σταματήσουν να φαντάζονται εχθρούς” αφού οι δύο χώρες κατήγγειλαν στη διάρκεια συνομιλιών τους στο Τόκιο τις κινεζικές δραστηριότητες στη Νότια Σινική Θάλασσα.

“Ζητούμε από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να σταματήσουν αμέσως να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να σταματήσουν να φαντάζονται εχθρούς”, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν.

Χθες οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας εξέδωσαν έπειτα από συνάντησή τους στο Τόκιο ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλαν τις “αποσταθεροποιητικές” ενέργειες της Κίνας, κυρίως στη Νότια Σινική Θάλασσα, εκφράζοντας επίσης ανησυχία για την αυξανόμενη συνεργασία της Ρωσίας με το Πεκίνο και τη Βόρεια Κορέα.

Οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και Άμυνας Λόιντ Όστιν με τους Ιάπωνες ομολόγους τους Γιόκο Καμικάουα και Μινόρου Κιχάρα σημείωναν στην ανακοίνωσή τους ότι η Κίνα φιλοδοξεί να “αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη προς όφελός της”, πράγμα το οποίο αντιπροσωπεύει “τη μεγαλύτερη στρατηγική πρόκληση στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού και πέραν αυτής”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube