Κατάντια Μητσοτάκη, συνενοχή Χριστοδουλίδη

Κατάντια Μητσοτάκη, συνενοχή Χριστοδουλίδη

Και μη χειρότερα

Τα ρεζιλίκια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζονται με την ανοχή της Λευκωσίας στον ΟΑΣΕ, ειδικώς μετά την υποβολή κοινού ψηφοδελτίου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για θέσεις-κλειδιά. Η Αθήνα υποστηρίζει τον υποψήφιο του κατακτητή μας στη θέση του Γ.Γ. του εν λόγω Οργανισμού. Και μη χειρότερα. Και μάλλον θα έρθουν, αφού δεν έχει μείνει πλέον ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας.

Πενήντα χρόνια από την τουρκική κατοχή της Κύπρου και η Κυβέρνηση των Αθηνών ξεπλένει τον Αττίλα για τα εγκλήματά του. Και δεν προβάλλει μόνο τον εαυτό της, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων. Ακόμη και αυτό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο συχνά-πυκνά επικαλείται ως βάση της εξωτερικής της πολιτικής. Για ποιο δίκαιο μιλούν οι Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης, όταν στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αττίλα στη θέση τού ΓΓ του ΟΑΣΕ, ενός Οργανισμού που ασχολείται με την ασφάλεια και την εφαρμογή του κράτους δικαίου; Πώς θα αναφερθούν στις 20 Ιουλίου για κατοχή της Κύπρου και για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, όταν κατεβάζουν κοινό ψηφοδέλτιο, οι ψοφοδεείς; Τι θα πουν στην ΕΕ κατά τους επόμενους μήνες; Ότι υπάρχει παραβίαση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου από την Τουρκία στην Κύπρο; Και αν το πουν, οι εταίροι τι, λογικά, θα τους απαντήσουν; «Μα τι μας λέτε τώρα; Αφού εσείς, όχι μόνο τρώτε και πίνετε, αλλά τους καθαρίσατε το ποινικό μητρώο μέσω του ΟΑΣΕ και του διαλόγου σας. Τι θέλετε από εμάς; Να τα τσουγκρίσουμε με την Άγκυρα ενώ εσείς κάνετε “business” και αναλάβατε να φτιάξετε το “image” της Τουρκίας διεθνώς; Άρα, περνούμε στο επόμενο θέμα, τηρώντας τα προσχήματα. Θα πούμε το γνωστό ποίημα περί στήριξης για λύση του Κυπριακού. Έπεα, δηλαδή, πτερέοντα. Για να μην αντιδράσουν οι αφελείς δικοί σας ιθαγενείς, και ν’ αντιληφθούν ότι τους εγκαταλείψατε; Ότι κατ’ ελάχιστον τους κοροϊδεύετε!».

Ενώ η Αθήνα προελαύνει προς τον εξευτελισμό και ταυτίζεται με τον ραγιαδισμό, στη Λευκωσία, η κυπριακή Κυβέρνηση παρακολουθεί συνένοχη. Διότι, μαζί τα αποφάσισαν. Εάν δεν είναι έτσι και είναι αλλιώς, το βάρος της απόδειξης το έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών του και του Υπουργικό του Συμβούλιο. Το τραγικό, ως φαίνεται, είναι ότι δεν έχουμε πιάσει ακόμη πάτο. Και το θετικό είναι ότι οι απόψεις αυτές του κ. Μητσοτάκη, που στηρίζονται αδιαμαρτύρητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκφράζουν τον ελληνικό λαό και το έθνος. Μη νομίζετε ότι είναι τυχαίο γεγονός πως τα κομματικά συστήματα χρεοκόπησαν και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το πρόβλημα, βεβαίως, είναι ότι τραβούν κι εμάς στην άβυσσο της κατάντιας τους.

Πηγή: Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube