REAL TIME |

Κάλεσμα για δράση από βουλευτές και ακτιβιστές στην Ιταλία για τη δίωξη των χριστιανών στο Πακιστάν

Κάλεσμα για δράση από βουλευτές και ακτιβιστές στην Ιταλία για τη δίωξη των χριστιανών στο Πακιστάν

Οι Χριστιανοί στο Πακιστάν είναι σαν τα πρόβατα ανάμεσα σε λύκους χωρίς προστάτη. Ανάγκη προοδευτικών νόμων για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους χωρίς φόβο.

Σε μια σημαντική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Πακιστανών Χριστιανών στην Ιταλία σε συνεργασία με την Jubilee Campaign, Ολλανδίας, οι συμμετέχοντες κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, τους Ευρωπαίους βουλευτές, ιδιαίτερα τους Ιταλούς νομοθέτες, να χρησιμοποιήσουν διπλωματικά κανάλια και συνηγορούν για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της δίωξης της χριστιανικής κοινότητας στο Πακιστάν.

Η εκδήλωση επισήμανε την κακή χρήση των νόμων για τη βλασφημία και την εξαναγκαστική αλλαξοπιστία ως κρίσιμα ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση ενός νέου βιβλίου, Under Threat of Death: A Mother’s Faith in Face of Injustice, Prisonment, and Persecution των Shagufta Kausar και Eugene Bach, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Whitaker House.

Το βιβλίο αφηγείται τις οδυνηρές εμπειρίες της Kausar όταν αντιμετώπισε κατηγορίες για βλασφημία στο Πακιστάν.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η Kausar μοιράστηκε τη δοκιμασία της, αποκαλύπτοντας ότι της προσφέρθηκαν πολλαπλές ευκαιρίες να ασπαστεί το Ισλάμ για να αποφύγει την τιμωρία. Αρνήθηκε σταθερά να εγκαταλείψει τη χριστιανική της πίστη, παρά τις απειλές θανάτου.

«Οι Χριστιανοί στο Πακιστάν είναι σαν τα πρόβατα ανάμεσα σε λύκους χωρίς προστάτη», δήλωσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη στον Λορέντζο Μαλαγόλα και τον καθηγητή Σαχίντ Μομπέν που διοργάνωσαν την εκδήλωση και της επέτρεψαν να μοιραστεί την οκταετή μαρτυρία της.

Ο Lorenzo Malagola τόνισε τη σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας ως βασικής αξίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προέτρεψε την πακιστανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι όλες οι θρησκευτικές μειονότητες μπορούν να ασκήσουν τις πεποιθήσεις τους χωρίς φόβο ή περιορισμούς. Ο Μαλαγόλα επέκρινε τη μεροληπτική πολιτική της Εθνικής Αρχής Βάσης Δεδομένων και Εγγραφής (NADRA) σχετικά με τη θρησκευτική μετατροπή στα εθνικά δελτία ταυτότητας, η οποία υπονομεύει την ελευθερία της θρησκείας, της έκφρασης και της ταυτότητας.

Ο π. Gilbert Shahzad προέτρεψε τους Ιταλούς βουλευτές και τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνεργαστούν πολιτικά με το Πακιστάν για την κατάργηση της θανατικής ποινής και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τόνισε την ανάγκη προοδευτικών νόμων για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους χωρίς φόβο.

Ο Shahzad τόνισε ότι το Πακιστάν έλαβε 12 συστάσεις για την τροποποίηση των νόμων περί βλασφημίας κατά τον 4ο κύκλο της Παγκόσμιας Περιοδικής Αναθεώρησης (UPR) τον Ιανουάριο του 2023, αλλά δεν τις έχει ακόμη εφαρμόσει αποτελεσματικά.

Ο Joseph Jansen, ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την Jubilee Campaign, Ολλανδία, αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές δίωξης που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στο Πακιστάν, όπως κατάχρηση του νόμου περί βλασφημίας, λιντσάρισμα, επιθέσεις σε εκκλησίες, δολοφονίες τιμής, απαγωγές και βιασμοί ανήλικων κοριτσιών, εξαναγκαστικοί προσηλυτισμοί στο Ισλάμ , και δεσμευμένη εργασία σε κλιβάνους τούβλων.

Ο Jansen απηύθυνε έκκληση στις πακιστανικές αρχές να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την τήρηση των νόμων για την προστασία των μειονοτήτων, τονίζοντας τη σημασία της δέσμευσης του δικαστικού σώματος, της πολιτειακής κυβέρνησης και της αστυνομίας για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης.

Ο συνήγορος Tabassum Yousaf προέτρεψε την πακιστανική κυβέρνηση να καταπολεμήσει τη βία κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας, του καταναγκαστικού γάμου και των παιδικών γάμων.

Τόνισε τη χονδρική κατάχρηση των νόμων για τη βλασφημία, όπου οι ψευδείς καταγγελίες συχνά στοχεύουν αθώα άτομα για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές αποτιμήσεις, ενθαρρύνοντας τη βία και τη δίωξη με θρησκευτικά κίνητρα.

Ο πάστορας Τζάστιν Μπάτι σημείωσε ότι τα όργανα της Συνθήκης του ΟΗΕ που παρακολουθούν την εφαρμογή του Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (CCPR), της Σύμβασης για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD) και της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) προέτρεψαν το Πακιστάν να καταργήσει ή να τροποποιήσει τους νόμους περί βλασφημίας ώστε να συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μπάτι τόνισε ότι η κατάχρηση αυτών των νόμων προκαλεί τρόμο και φόβο στις ευάλωτες ομάδες και πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο Massimiliano Tubani, Διευθυντής του ACN-Italy, υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων και ενίσχυσης των προσπαθειών κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας.

Οι ομιλητές κάλεσαν τις πακιστανικές αρχές να αντιμετωπίσουν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να δώσουν προτεραιότητα στην κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη και να εξασφαλίσουν την προστασία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την πίστη τους. Κάλεσαν το Πακιστάν να εκπληρώσει τις διεθνείς του δεσμεύσεις προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τηρώντας τις διεθνείς συνθήκες για να εξασφαλίσει δικαιοσύνη για όλους.

Στη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε η ευρεία, ασαφή και καταναγκαστική φύση των νόμων περί βλασφημίας του Πακιστάν, οι οποίοι επιβάλλουν υποχρεωτική θανατική ποινή.

Οι ομιλητές ζήτησαν την κατάργηση της θανατικής ποινής και την απελευθέρωση των ατόμων που φυλακίστηκαν επειδή άσκησαν ειρηνικά την πίστη τους.

Προέτρεψαν επίσης την πακιστανική κυβέρνηση να σεβαστεί, να εκπληρώσει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών και να θεσπίσει νόμους για την ποινικοποίηση των αναγκαστικών προσηλυτισμών κοριτσιών και γυναικών μειονοτήτων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube