REAL TIME |

Ισραήλ , Λίβανος 27 Ιουλίου 2024

Ισραήλ: Δέκα νεκροί σε επίθεση με ρουκέτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου – Κατηγορούν την Χεζμπολάχ και προειδοποιούν ότι θα «απαντήσουν»

Ισραήλ: Δέκα νεκροί σε επίθεση με ρουκέτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου – Κατηγορούν την Χεζμπολάχ και προειδοποιούν ότι θα «απαντήσουν»

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά υπέκυψαν στα σοβαρά τραύματά τους από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου ενός χωριού στα Υψίπεδα του Γκολάν, που ελέγχονται από το Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Νωρίτερα, ο Ελι Μπιν, ο γενικός διευθυντής του Magen David Adom, του ισραηλινού αντίστοιχου Ερυθρού Σταυρού, είχε κάνει λόγο για εννέα νεκρούς σε επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς, προσθέτοντας ό,τι 17 από τους 34 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων 10 παιδιά.

Ένας γιατρός περιέγραψε τη μεγάλη καταστροφή και την πυρκαγιά στο σημείο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό των Δρούζων Ματζντάλ Σαμς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βοηθά στη μεταφορά των θυμάτων από το σημείο αυτό.

Παράλληλα από το Κάιρο, ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Μοχάμαντ Αφιφ, δήλωσε στο Reuters ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο Ματζντάλ Σαμς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

O στρατός κατηγορεί τη Χεζμπολάχ για την εκτόξευση ρουκετών – Η οργάνωση του Λιβάνου το αρνείται

Εντωμεταξύ, «η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom, η ισραηλινή αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε νωρίτερα ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Από την πλευρά του, το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς, στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, το φιλοϊρανικό κίνημα αναφέρει ότι “αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από ορισμένα εχθρικά μέσα ενημέρωσης και διάφορες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη στοχοθέτηση του Ματζντάλ Σαμς” και “επιβεβαιώνει ότι η Ισλαμική Αντίσταση δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα”.

Οι IDF ετοιμάζουν «απάντηση» στην επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ μετά τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και σκότωσε 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

“Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων”, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.

“Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube