REAL TIME |

Τουρκία 26 Ιουλίου 2024

Η Τουρκία υποστηρικτής της τρομοκρατίας – Αποφυλακίζει ισλαμιστές τρομοκράτες

Η Τουρκία υποστηρικτής της τρομοκρατίας – Αποφυλακίζει ισλαμιστές τρομοκράτες

Χώρα-σπόνσορας της τρομοκρατίας

Η χώρα-σπόνσορας της τρομοκρατίας και η κυβέρνησή της επιμένουν να παρέχουν ασυνεπή στοιχεία σχετικά με τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλικάγια, ενημέρωσε την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 24 Ιουλίου, λέγοντας ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 3 Ιουνίου 2023, οι επιχειρήσεις οδήγησαν στη σύλληψη 945 μελών του ISIS.

Η δήλωση Γερλικάγια ότι 945 μέλη του ISIS βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό σύλληψη (πηγή: Nordic Monitor)

Ωστόσο, σε προηγούμενη δήλωσή του στις 24 Μαρτίου, ο Γερλικάγια υποστήριζε ότι από την ορκωμοσία του στις 3 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.316 επιχειρήσεις με στόχο το ISIS, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 2.733 υπόπτων!

Από αυτούς που κρατήθηκαν, ο Τούρκος Υπουργός είχε πει ότι 692 συνελήφθησαν, ενώ 529 αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστική επιτήρηση.

Η δήλωση Γερλικάγια στις 24 Μαρτίου – Πολύ λίγα μέλη του ISIS που κρατούνται, στην πραγματικότητα συλλαμβάνονται (πηγή: Nordic Monitor)

Όπως αναφέρει το Nordic Monitor, με βάση αυτές τις πληροφορίες, μπορεί να υποτεθεί ότι 253 μέλη του ISIS θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί εντός του τετραμήνου από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, οι επίσημες δηλώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που κρατήθηκαν, σε επιχειρήσεις μετά την ημερομηνία αυτή, είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν τον αριθμό.

Επιπλέον, πολύ λίγοι από αυτούς που κρατήθηκαν στις επιχειρήσεις κατά του ISIS στην Τουρκία, έχουν συλληφθεί στην πραγματικότητα.

Ανυπομονώντας να ανακοινώσουν πόσοι τρομοκράτες του ISIS κρατούνται, οι τουρκικές αρχές δεν αποκαλύπτουν πόσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι τρομοκράτες του ISIS απελευθερώθηκαν πραγματικά από τα κέντρα κράτησης και τις φυλακές, επειδή η Τουρκία δεν ανακοίνωσε ποτέ τον αριθμό.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι χιλιάδες τρομοκράτες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την κράτησή τους, βάσει στατιστικών στοιχείων που παρείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε διάφορες χρονικές στιγμές.

Ο Ερντογάν αποφυλακίζει ισλαμιστές τρομοκράτες και κρύβει τα στοιχεία!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube