Ελλάδα 7 Ιουλίου 2024

Η κραυγή των Πρωθυπουργών…

Η κραυγή των Πρωθυπουργών…

Τι είπαν λοιπόν οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής;

Δυο πρώην Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα. Μίλησαν και για τα Σκόπια και για τα Ελλαδοτουρκικά και για το Κυπριακό, το οποίο η Αθήνα «σκοτώνει» με την πολιτική της και την ανοχή της Λευκωσίας. Άκουσε, άραγε, ο Ν. Χριστοδουλίδης τι ελέχθη; Ή θα συνεχίσει τον συνένοχο ρόλο του;

Τι είπαν λοιπόν οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής; Ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Πενήντα χρόνια κατοχής και η Ελλάδα φλερτάρει ασυστόλως με την Τουρκία, η οποία, στο πλαίσιο της ελλαδοτουρκικής φιλίας, όχι μόνο συνεχίζει να μας κατέχει και να μας απειλεί, αλλά, ταυτοχρόνως, εισάγει στα σχολικά της βιβλία τη Γαλάζια Πατρίδα! Εξηγεί δηλαδή στους τουρκόπαιδες πώς θα αρπάξουν τα νησιά του Αιγαίου, πώς θα καταστήσουν την Κύπρο, μέσω μιας «λύσης» χειρότερης από την υφιστάμενη διχοτόμηση, μαζί με την Ελλάδα, δικά τους βιλαέτια. Και η Αθήνα, με την μοναδικού χαρακτήρα «ευφυή πολιτική» της, στηρίζει ως ΓΓ του ΟΑΣΕ τον εκπρόσωπο του Αττίλα, κατακτητή της Κύπρου. Αυτόν που αξιώνει τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη. Τι επιβεβαιώνεται με τον τρόπο αυτό; Ότι η υπόκλιση Γεραπετρίτη προς τον Ερντογάν στην Αθήνα λαμβάνει σάρκα και οστά. Και έχει ονοματεπώνυμο: Είναι η πολιτική του ραγιά και των τεμενάδων!

Τι μας είπαν, λοιπόν, οι Σαμαράς και Καραμανλής; Ότι πρέπει να μπει τέλος στις λανθασμένες επιλογές των Αθηνών, οι οποίες δεν εκφράζουν το έθνος των Ελλήνων. Και δεν ανακόπτουν τον τουρκικό επεκτατισμό. Το αντίθετο συμβαίνει. Του ανοίγουν την όρεξη. Ως εκ τούτου, εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής και νέα στρατηγική στη βάση της αποτροπής και του κόστους επί της Άγκυρας, θα βιώσουμε νέες κρίσεις, και εάν δεν κάνουμε τα χατίρια του Αττίλα, θα θρηνήσουμε νέες χαμένες πατρίδες. Αρχής γενομένης από την Κύπρο, όπου ο Πρόεδρος μοιάζεις χαμένος. Γιατί; Διότι, τι του είπε την τελευταία φορά η κ. Ολγκίν; Ότι περίπου δεν κατάλαβε καλά την τουρκική πρόταση για την ισότιμη κυριαρχία… Και ο νοών νοείτο!

Ειδικώς ο Σαμαράς ήταν σαφής. Επρόκειτο για μια πολιτική κραυγή αγωνίας, όπως και αυτή του Κ. Καραμανλή, για το μέλλον της Κύπρου και της Ελλάδας. Του Έθνους ολόκληρου. Και αυτή η ορθολογιστική ανάλυση αποτυπώνει την εξευμενιστική πολιτική των Αθηνών με τη ανοχή της Λευκωσίας, στην εξής πρακτική: Πρόκειται για ακροβατικά νούμερα σε τεντωμένο σχοινί, χωρίς δίκτυ ασφαλείας…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube